Morbier kaas | Extra kwaliteit

(7)

De Morbier is een bijzondere 45+ dessertkaas met een pikante smaak. Als gevolg van het gebruik van verschillende melkingen (ochtend en avond), gescheiden door het laagje as, heeft de Morbier kaas een intens rijke smaak.

SKU 5055710922611
Scroll naar beneden voor meer informatie over ingrediënten en andere details.
icon

RUIM 350 SOORTEN KAAS - VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT

icon

Minimaal 7 weken houdbaar - Kaaspapier gratis meegeleverd

icon

KAASVERKOPERS SINDS 1970 - VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN

icon

GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE

icon

KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT

Omschrijving / Morbier kaas | Extra kwaliteit

Maak kennis met de Morbier. Een bijzondere traditionele dessertkaas uit de Franche-Comté. Gekenmerkt door een zwart laagje as waardoor de Morbier een rijke, licht pikante smaak krijgt. Dit halfharde kaasje is een ware verrijking voor iedere kaasplank en een originele toevoeging aan iedere raclette. Gemiddeld 2 à 3 maanden gerijpt

Ingrediënten:
Vet 45+, ongepasteuriseerde koemelk, gepasteuriseerde koemelk, plantaardig as.

Kwaliteit:
Wij snijden uw Morbier vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Morbier, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Herkomst Morbier

De Morbier vindt zijn herkomst in het Franse Jura. De oorspronkelijke boerenkaas heeft zijn naam te danken aan het gelijknamige dorp in de Jura waar hij ontstaan is. In 2000 is de Morbier bekroond met het AOC-keurmerk. Dit houdt in dat de kaas alleen gemaakt mag worden van koeien die gevoed zijn met hooi, gras en kruiden uit de Jura.

Het kaasje fascineert door het laagje zwarte as dat in het midden zichtbaar is. Dit laagje is vroeger ontstaan doordat de boeren de wrongel opspaarden. Als bescherming werd een laagje roet uit de ketel aangebracht. Tegenwoordig is dit zwarte laagje in de Morbier vervangen door een plantaardig as. Dit geeft het kaasje uit de bergen zijn unieke, fruitige smaak.

Combinatie

Hoe combineert u de Morbier het beste? Haal uw raclette maar alvast tevoorschijn! Deze traditionele dessertkaas uit de Jura komt namelijk het beste tot zijn recht op de raclette. Dankzij de samenstelling en de smaak is dit kaasje uitstekend te gebruiken als raclette kaas. Maar ook op een kaasplank mag dit kaasje niet ontbreken. In combinatie met een goed glas rode wijn worden uw smaakpapillen optimaal verwend.

Extra informatie

Afmeting hele kaas 32 cm Ø x 7 cm H
Merk Morbier
Smaaksterkte Zacht
Land afkomst Frankrijk
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 28
Verzadigd Vet (gr) 19,8
Calcium (mg) 815
Calorieën (kcal) 350
Kilojoules (KJ) 1460
Koolhydraten (gr) 1
Eiwit (gr) 23
Natrium (mg) 120
Melksoort Koe
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Nee
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Lactosevrij Nee
Gepasteuriseerd Ja/Nee Ongepasteuriseerd / Rauwmelks
Beperkte houdbaarheid Nee

Klantenreviews

Mortier kaas
Gereviewd door
Een verrassend lekker kaasje voor bij een glas wijn, bier of borrel.
Cijfer
Prijs
Sehr gut
Gereviewd door
Würzig und cremig.
Cijfer
Prijs
De producten zijn heerlijk.
Gereviewd door
Bestelling verliep heel vlot alsook de levering, met dan, tot volgende bestelling.
Prijs
Cijfer
tevreden
Gereviewd door
We zijn tevreden met de keuze dat we gemaak hebben !!!
Cijfer
Prijs
PERFEKT immer wieder
Gereviewd door
Mein Liebelings Käse
Zeer goed
Gereviewd door
Heerlijk om mee te racletten
Cijfer
Prijs
delicious
Gereviewd door
All cheeses and wafers was delicious , we will certainly order you again

7 producten(en)

per pagina
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Morbier kaas | Extra kwaliteit
Uw waardering:
Laden...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.