Belgische kaas
Ziet u België als het land van heerlijke frieten, wafels, chocola en speciaalbieren? Hoewel dit helemaal klopt, ontbreekt er toch echt iets aan dit plaatje… Kaas! Maar weinig mensen zijn bekend met de Belgische kaascultuur maar wist u dat bij onze Zuiderburen een paar van de lekkerste kazen worden gemaakt?
Abdijkaas St. Bernardus
Abdijkaas St. Bernardus is een authentieke Belgische paterskaas. Het is een halfharde kaas met bruin gecoate korst. De kaas kenmerkt zich door een romige en zachte structuur. Bovendien kent de paterskaas een rijke historie. Zo begon de productie ervan al ruim een eeuw geleden in Watou, België. Tegenwoordig is de productie van de Abdijkaas St. Bernardus in handen van Belgomilk in Moorslede.
Brugge Blomme
Brugge Blomme is een ware delicatesse afkomstig uit het Belgische West-Vlaanderen. Het is een zachte kaas met een eetbare witte schimmelkorst en kenmerkt zich door een verfijnde, romige smaak. De kaas wordt gedurende 4 weken in speciale netten in een vochtige kaaskelder gerijpt. De witte schimmelkorst voegt bovendien een licht pikante smaak toe aan het kaasje.
Chimay Grand Cru
Chimay Grand Cru is een authentieke trappistenkaas afkomstig uit het Belgische Chimay. Deze bijzondere kaas wordt uitsluitend met streekmelk geproduceerd, welke bij 250 lokale boeren wordt geoogst. De Chimay Grand Cru is een halfharde kaas met een unieke smaak. Deze smaak heeft het kaasje te danken aan het feit dat de schil wordt gewassen met het trappistenbier Chimay. De kaas heeft een vrij sterk aroma, een nootachtige smaak met een vleugje hop en mout en een vleugje bitterheid. Ondanks het sterke aroma is de kaas zelf enigszins mild met een romige, smeuïge smaak.
Passendale
Passendale is afkomstig uit de gelijknamige deelgemeente van Zonnebeke, België. Deze kaas heeft inmiddels zijn plek op de Nederlandse kaasmarkt weten te veroveren. Passendale is een echte klassieker voor iedere kaasliefhebber. Het is een heerlijke halfharde, authentieke kaas in de vorm van een boerenbrood.