De Brugge Blomme wordt als echte delicatesse beschouwd, eentje waar de kaasmakers dan ook met recht trots op mogen zijn. Het is een zachte kaas met een eetbare natuurkorst. Deze kenmerkt zich door een verfijnde, romige en fluweelzachte smaak. Als gevolg van het rijpingsproces in een vochtige kelder, vormt zich een kenmerkende structuur op de korst. Deze eetbare witte schimmelkorst zorgt ervoor dat het kaasje een licht pikant karakter heeft. Kortom: een absolute belevenis voor uw smaakpapillen
Ingrediënten:
Vet 48+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zuursel, zout
Kwaliteit:
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Brugge Blomme, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.
Herkomst
Deze delicatesse is afkomstig uit het Belgische West-Vlaanderen. Het is een Vlaamse specialiteit waar de kaasmakers erg trots op zijn. De Brugge Blomme wordt kort gerijpt in een vochtige kaaskelder. Dit rijpingsproces neemt zo’n 4 weken in beslag. De kaas wordt in speciale netten gerijpt, waardoor het de kenmerkende korststructuur krijgt. Deze witte schimmelkorst is eetbaar en voegt bovendien een licht pikante smaak toe aan het zachte kaasje.
Combinatie
Zowel uit het vuistje als in de keuken is de Brugge Blomme heerlijk. Dit Belgische kaasje is uitstekend op zichzelf, dankzij de unieke licht pikante smaak. Maar ook als toevoeging aan diverse gerechten komt het kaasje goed tot zijn recht. Wat dacht u bijvoorbeeld van heerlijke gegrilde oesters uit de oven met een laagje Brugge Blomme? De Brugge Blomme kunt u bovendien uitstekend combineren met een pittige rode wijn, een Brugse Tripel of een Straffe Hendrik.