Reblochon de Savoie | Hele kaas 450 gram
Reblochon de Savoie | Hele kaas 450 gram
De Reblochon de Savoie AOP Fermier heeft een dunne schil, welke geel/oranje van kleur is. Deze is geheel bedekt onder een laagje dunne witte schimmel. De binnenkant van de Reblochon is romig en mild. Deze varieert van wit tot ivoor in kleur en kenmerkt zich door enkele kleine gaatjes. De typische smaak van dit kaasje bevat een combinatie van room met een lichte nootachtige smaak.
Omschrijving / Reblochon de Savoie | Hele kaas 450 gram
Reblochon de Savoie
De Reblochon de Savoie wordt handmatig op de boerderij geproduceerd met melk van dezelfde kudde, tweemaal per dag, net na het melken. Er wordt bij de productie van deze Franse kaas uitsluitend gebruik gemaakt van rauwe volle melk. De Reblochon de Savoie heeft een heerlijk romige en nootachtige smaak.
Ingrediënten Reblochon de Savoie:
Vet 22+, (LET OP GEMAAKT VAN RAUWE MELK) ongpasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, ei
Kwaliteit Reblochon de Savoie:
Dankzij de harde structuur van Reblochon de Savoie, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.
Herkomst Reblochon
De oorsprong van de Reblochon de Savoie AOP Fermier kan worden gevonden in de Thônes vallei in de Haute-Savoie, Frankrijk. In de 13e eeuw werd deze Franse kaas voor het eerst geproduceerd. Hiervoor maakten de boeren gebruik van een tweede melkbeurt, welke zeer rijk was aan room. De Reblochon de Savoie heeft dan ook een milde, romige binnenkant met enkele kleine gaatjes. Bij de productie van de Reblochon wordt de melk ongepasteuriseerd verwerkt.
Combinatie
Deze typische Frans kaas wordt vaak gebruikt om Tartiflette te maken. Dit is het toch wel het beroemdste gerecht uit de Savoie. Maar ook voor een kaasplankje leent dit kaasje zich uitstekend. Zonder de Reblochon is uw Franse kaasplankje in ieder geval niet compleet.
En wat u het beste erbij kunt drinken? Een Vin de Savoie is uiteraard bij uitstek hét drankje om te nuttigen bij deze kaas. Denk hierbij aan een Roussette of een witte Bourgogne.
Extra informatie
Afmeting hele kaas | 14 cm Ø x 3 cm H |
---|---|
Merk | Reblochon |
Smaaksterkte | Mild |
Voedingswaarde | per 100 gram |
Vet (gr) | 28 |
Verzadigd Vet (gr) | 20,5 |
Calcium (mg) | 1300 |
Calorieën (kcal) | 338 |
Kilojoules (KJ) | 1403 |
Eiwit (gr) | 24 |
Natrium (mg) | 821 |
Melksoort | Koe |
Glutenvrij | Ja |
Soort stremsel | Lebstremsel |
Suikervrij | Nee |
Kan sporen bevatten van pinda. | Ja |
Eetbare kaaskorst | Nee |
Lactosevrij | Nee |
Gepasteuriseerd Ja/Nee | Ongepasteuriseerd / Rauwmelks |
Beperkte houdbaarheid | Nee |