Parmigiano Reggiano D.O.P. - 24 maanden | Extra Kwaliteit

Waardering:
95% of 100

Parmigiano Reggiano D.O.P.

Voor wie van rijke, intense kaassmaken houdt, is de Parmigiano Reggiano een ware traktatie. Door het lange rijpingsproces van maar liefst 24 maanden is de smaak zeer geconcentreerd en rijk aan proteïnen en mineralen. Deze harde kaas van koemelk maakt deel uit van een lange Noord-Italiaanse traditie.

Gewicht:

Parmigiano Reggiano D.O.P.

Parmigiano Reggiano 24 maanden

Voor wie van rijke, intense kaassmaken houdt, is de Parmigiano Reggiano een ware traktatie. Door het lange rijpingsproces van maar liefst 24 maanden is de smaak zeer geconcentreerd en rijk aan proteïnen en mineralen. Deze harde kaas van koemelk maakt deel uit van een lange Noord-Italiaanse traditie.

Exclusief uit de regio Parma

In tegenstelling tot die van de Grana Padano, waarmee deze kaas vaak vergeleken wordt, is de herkomst van deze kaas exclusief. Parmigiano Reggiano wordt alleen gemaakt in kleine, ambachtelijke kaasmakerijen in de regio rondom Parma. De herkomst wordt zorgvuldig gecontroleerd door het Italiaanse ‘Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano’, die de kazen van keurmerken voorziet. Van elke kaas is daardoor precies traceerbaar in welke kaasmakerij deze is geproduceerd.

Lang rijpingsproces

De Parmigiano Reggiano is een van de oudste kazen. Tijdens de rijping worden de kazen voortdurend geborsteld en gekeerd. De lange rijpingsduur en het ingewikkelde, ambachtelijke maakproces zorgen ervoor dat deze kaas ook behoorlijk kostbaar is in vergelijking met andere kazen. In Italië worden de kaaswielen daarom zelfs door een bank als onderpand gebruikt voor leningen.

Een veelzijdige kaas
Parmigiano Reggiano is zeer geliefd, niet alleen vanwege de rijke smaak maar ook omdat het gegeten kan worden in een groot aantal gerechten, van Carpaccio tot Pesto alla Genovese en Melanzane alla Parmigiana. Alles wat u nodig heeft is een rasp, om de kaas in fijne korrels of in mooie grote snippers over het gerecht te verspreiden. Het is een perfecte smaakmaker die ook als een goede vervanger van zout kan worden gebruikt.  

Ingrediënten
Vet 50+ , ongepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel

Kwaliteit
Wij snijden uw Parmigiano Reggiano vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Lang rijpingsproces

De Parmigiano Reggiano is een van de oudste kazen. Tijdens de rijping worden de kazen voortdurend geborsteld en gekeerd. De lange rijpingsduur en het ingewikkelde, ambachtelijke maakproces zorgen ervoor dat deze kaas ook behoorlijk kostbaar is in vergelijking met andere kazen. In Italië worden de kaaswielen daarom zelfs door een bank als onderpand gebruikt voor leningen.

Een veelzijdige kaas
Parmigiano Reggiano is zeer geliefd, niet alleen vanwege de rijke smaak maar ook omdat het gegeten kan worden in een groot aantal gerechten, van Carpaccio tot Pesto alla Genovese en Melanzane alla Parmigiana. Alles wat u nodig heeft is een rasp, om de kaas in fijne korrels of in mooie grote snippers over het gerecht te verspreiden. Het is een perfecte smaakmaker die ook als een goede vervanger van zout kan worden gebruikt.  

Lees meer...

Meer gegevens - Ingrediënten
Afmeting hele kaas n.v.t.
Merk Parmigiano Reggiano D.O.P.
Smaaksterkte Zeer Pikant
Land afkomst Italië
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 28,5
Verzadigd Vet (gr) 18
Calcium (mg) 1000
Calorieën (kcal) 422
Kilojoules (KJ) 1768
Koolhydraten (gr) 2
Eiwit (gr) 40
Natrium (mg) 1000
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Nee
Lactosevrij Ja
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept n.v.t.

Lees meer...

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Parmigiano Reggiano D.O.P. - 24 maanden | Extra Kwaliteit
Uw waardering

Lees meer...

No Related Posts

Lees meer...