Goudse Kaas | Extra Kwaliteit | Hele kaas 4,5 kilo

Waardering:
95% of 100
Heerlijk zachte romige jonge goudse kaas.
Speciale prijs € 49,45 Bekijk verzendkosten Normale prijs € 54,95 Bekijk verzendkosten
  • VERS VAN HET MES
  • VACUÜM VERPAKT - EXTRA LANG HOUDBAAR
  • HELE KAAS KOPEN - 10% TOT 20% KORTING
  • GEKOELDE SNELLE WERELDWIJDE VERZENDING
  • CADEAU? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT
  • CHECK HOE WIJ VERPAKKEN EN VERSTUREN

Heerlijk zachte romige jonge kaas, de kaas is 4 weken natuur gerijpt.

Ingrediënten:
Vet 48+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, vitamines A, B en D

Kwaliteit
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Meer gegevens - Ingrediënten
Afmeting hele kaas +/- 25 cm Ø x 10 cm H
Merk Huismerk vers gesneden
Smaaksterkte n.v.t.
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 32,5
Verzadigd Vet (gr) 20
Calcium (mg) 815
Calorieën (kcal) 368
Kilojoules (KJ) 1526
Koolhydraten (gr) 0
Eiwit (gr) 25,5
Natrium (mg) 820
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Ja
Lactosevrij Nee
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept

Kiprolletjes met jonge kaas

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten
• 4 kleine kipfilets
• 4 plakken jonge kaas
• 4 takjes verse peterselie
• 2 theel. kerriepoeder
• 1 eetl. olijfolie
• 2 prei
• 2 bollen knoflook
• snufje peper en zout


Bereidingswijze

Snijd de kop en staart van de prei af en haal voorzichtig de stengels van elkaar los.
Was de prei en dompel ze ongeveer een minuut in kokend water om de lange preirepen soepel te maken.

Maak de kipfilets schoon door de vetrandjes er af te snijden en snijd ze vervolgens doormidden zodat je van elke kipfilet 2 dunne plakken maakt. Bij ongelijke diktes kun je met je handpalm de kipfilet nog iets pletten.

Leg voor elk kiprolletje 2 repen prei dakpansgewijs naast elkaar en leg hier een plak kipfilet op. Bestrooi de kipfilet met verse gemalen peper, een beetje zout en kerriepoeder. Leg er ook een half plakje jonge kaas op en rol de rolletjes strak op en zet ze vast met een prikkertje. Maak 8 rolletjes.
Braad de onder- en bovenkant van de kiprolletjes op middelhoog vuur langzaam aan in een drupje olijfolie. Zorg dat de prei niet gaat verbranden.

In de heteluchtoven op 180 graden ongeveer 10 minuten doorgaren.

Halveer de bollen knoflook met een scherp mes, besmeer de teentjes met een beetje olijfolie en leg de bollen, met de gesneden kant naar boven, 8 minuten in de oven.
Pluk de peterselie van de takjes en laat de peterselie in 5 minuten in de oven drogen.

Een fantastische smaakvolle combinatie!

Variatietip: vervang de kip en kerriepoeder door kalkoen en cajunkruiden


Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Goudse Kaas | Extra Kwaliteit | Hele kaas 4,5 kilo
Uw waardering

No Related Posts