De Top Hat Cheddar is een cheddar in Engelse traditionele stijl. De kaas heeft een roodoranje natuurlijke korst en een zachte, rijke smaak. Een onbetwiste favoriet onder kaasliefhebbers. De Top Hat Cheddar werd in 2019 dan ook beloond met goud tijdens het World Championship Cheese in Green Bay.
Ingrediënten:
Vet 50+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, annatto
Kwaliteit:
Uw op Hat Cheddar wordt door ons vers van het mes gesneden en vervolgens vacuüm verpakt.
Dankzij de harde structuur van op Hat Cheddar, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.
Herkomst
De Top Hat Cheddar vindt zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk. Hier wordt de bijzondere kaas met veel passie en vakmanschap geproduceerd door Richard Norton, Jim Demeter, Darrel Demeter en Danny McCrary Reed. De kaasmakers hebben veel tijd, energie en aandacht gestoken in het productieproces van deze kaas. Voor de productie wordt enkel de beste kwaliteitsmelk gebruikt. De kaas wordt verpakt in een verband van wit linnen en gerijpt in de temperatuur- en vochtigheidsgeregelde verouderingsholtes in de kelder.
Combinatie
Dankzij het bijzondere rijpingsproces, waarbij de kaas in wit linnen wordt gewikkeld om minimaal 6 maanden verder te rijpen, heeft de Top Hat Cheddar een zachte, rijke smaak. De kaas heeft een ietwat korrelige structuur, maar is heerlijk romig en rijk aan aardse nuances. Een cheddar in Engelse traditionele stijl, die terecht met goud is bekroond tijdens het World Championship Cheese in Green Bay.