Grana Padano PDO | Extra Kwaliteit
Grana Padano PDO | Extra Kwaliteit
Grana Padano is een heerlijke harde Italiaanse kaas. Grana Padano is een ideale kaas om te raspen bijvoorbeeld voor lekkere pasta gerechten maar natuurlijk is grana padano ook zeer goed om zo vanuit het vuistje te eten.
Omschrijving / Grana Padano PDO | Extra Kwaliteit
Grana Padano wordt ook veel vergeleken met Parmezaanse kaas. Het lijkt in veel opzichten van op elkaar. Echter de prijs van Parmezaanse is flink duurder en de kaas wordt maar in een klein gebied in Italie gemaakt.
Grana Pandano wordt daarin tegen in een groter gebied van noord Italie gemaakt. Dit loopt van de Po-vlakte tot in de Dolimieten. Grana Padano is een droge kaas en hierdoor niet zo vet. Grana Padano is ongeveer 14 maanden natuur gerijpt.
Ingrediënten:
Vet 50+ , gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel
Kwaliteit
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Grana Padano kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.
Grana Padano: klassieker uit Italië
Veel mensen verwarren de kaassoort Grana Padano met de meesbekende: Parmezaanse kaas. De kazen lijken op elkaar. Net als Parmezaanse kaas is Grana Padano een harde kaas die gemaakt wordt van koeienmelk. Parmezaanse kaas mag echter alleen in Parma worden gemaakt. Grana Padano hoeft niet te voldoen aan de strenge regels die voor Parmigiano Reggiano gelden en wordt daarom ook in andere regio’s van Italië gemaakt. Dat betekent niet dat deze kaas minder lekker is! Grana Padano is heerlijk in salades, voor over de pasta of om zo te eten. U kunt Grana Padano ook goed gebruiken om een kaasplankje samen te stellen.
Wat kunt u met Grana Padano?
Grana Padano is een harde kaas, waardoor u deze goed kunt schaven, raspen of verbrokkelen. Hierdoor is het een bijzonder veelzijdige kaas, een mooi ingrediënt om mee te koken. Maak bijvoorbeeld een Italiaanse salade met rucola, tomaatjes, pijnboompitjes en balsamicoazijn. De kaas verbrokkelt u boven de salade, waardoor deze een heerlijke zoute bite krijgt. Grana Padano is bovendien een echte smaakmaker door de zoute smaak, dus kunt u deze ook goed gebruiken om uw pasta mee af te maken. U brokkelt of raspt gewoon wat Grana Padano over het gerecht heen, zoveel u wilt. Vraagt uw recept eigenlijk om Parmezaanse kaas maar heeft u die niet in huis? Dan is Grana Padano een goede vervanger.
Op de kaasplank
Net als Parmigiano Reggiano kunt u Grana Padano ook op een kaasplankje leggen. Heerlijk in combinatie met andere Italiaanse kazen, Franse zachte kaas of Zwitserse kaas. In de zomer vormt deze kaas een heerlijk voorgerecht in combinatie met, meloen, ham druiven en een stevige witte wijn. Kortom, u kunt alle kanten op met deze heerlijke Italiaanse kaas.
Extra informatie
Merk | Grana Padano |
---|---|
Smaaksterkte | Zeer Pikant |
Land afkomst | Italië |
Voedingswaarde | per 100 gram |
Vet (gr) | 28,5 |
Verzadigd Vet (gr) | 18 |
Calcium (mg) | 1000 |
Calorieën (kcal) | 422 |
Kilojoules (KJ) | 1768 |
Koolhydraten (gr) | 2 |
Eiwit (gr) | 40 |
Natrium (mg) | 1000 |
Melksoort | Koe |
Glutenvrij | Ja |
Soort stremsel | Lebstremsel |
Suikervrij | Ja |
Kan sporen bevatten van pinda. | Ja |
Eetbare kaaskorst | Nee |
Lactosevrij | Ja |
Gepasteuriseerd Ja/Nee | Gepasteuriseerd |
Beperkte houdbaarheid | Nee |
Klantenreviews
Goudse Kaasshop heeft er opnieuw een klant bij.
Groet, Stef Offenberg
de prijs is netjes zeker niet duur