Oude Peter Goudse Kaas - Extra Kwaliteit

Vraag stellen over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

Prijs vanaf: € 5,75

Korte omschrijving Oude Peter Goudse Kaas - Extra Kwaliteit

Bestseller


Extra kwaliteit kaas. Heerlijk pittig en romig van smaak, met mooie zoutkristallen in de kaas.

* Verplichte velden

Prijs vanaf: € 5,75

Goudsekaasshop.nl: Oude Peter Goudse Kaas - Extra Kwaliteit online kopen

Meer afbeeldingen

  • Goudsekaasshop.nl: Oude Peter Goudse Kaas - Extra Kwaliteit online kopen
  • Goudsekaasshop.nl: Oude Peter Goudse Kaas - Extra Kwaliteit online kopen
  • Goudsekaasshop.nl: Oude Peter Goudse Kaas - Extra Kwaliteit online kopen

Eigenschappen Oude Peter Goudse Kaas - Extra Kwaliteit

Extra kwaliteit kaas. Heerlijk pittig en romig van smaak, met mooie zoutkristallen in de kaas.

De kaas is 14 maanden natuur gerijpt.

Ingrediënten:
Vet 48+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, vitamines A, B en D

Kwaliteit
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.


Orginele Gouda Holland Kaas uit Nederland: 
Gouda Holland Cheese

Extra informatie

Afmeting hele kaas +/- 37 cm Ø x 11 cm H
Merk Huismerk vers gesneden
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 32,5
Verzadigd Vet (gr) 20
Calcium (mg) 871
Calorieën (kcal) 368
Kilojoules (KJ) 1526
Koolhydraten (gr) 0
Eiwit (gr) 25,5
Natrium (mg) 791
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Ja
Lactosevrij Ja
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept

Bakje champignons in roomsaus met gegratineerde oude kaas

Warm hartig tussengerecht met champignons in roomsaus, afgewerkt met gegratineerde oude kaas, een toefje rucola in een dressing van en zongedroogd tomaatje.

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
1 Bakje champignons
1 Ui
1 Teentje knoflook
1 Zakje oude geraspte kaas of oude kaas zelf raspen
150 ml Kookroom of slagroom
1 tl maïzena of ander bindmiddel om de saus wat meer te binden indien nodig
Rucola
4 Zongedroogde tomaatjes in olijfolie (uit een potje)
2 el Olijfolie
1 el Zonnebloemolie
½ el Witte balsamico azijn
1 tl Poedersuiker
Gehakte peterselie
Peper
Zout

Hulpmiddelen
Oven
Ondiepe ovenschaaltjes met een diameter van ca. 10 cm
Koekenpan
Knoflookpers

Voorbereiding
Verwarm de ovenschaaltjes in de oven voor op ca. 60 graden.
Borstel zonodig de champignons schoon en snijd ze in plakjes of partjes.
Snipper de ui grof.
Maak een dressing voor de rucola met zonnebloemolie, witte balsamico azijn, wat peper, zout en poedersuiker.
Hak de peterselie vast fijn.

Bereidingswijze
Fruit de ui glazig in 2 eetlepels olijfolie, voeg er een geperst teentje knoflook bij en laat dat even mee bakken.
Voeg er daarna de champignons aan toe met peper en zout naar smaak en bak het gedurende ca. 10 minuten op een matig vuur.
Doe de room bij de champignonragout en laat het geheel inkoken.
Indien nodig, maak wat maïzena aan met water en voeg dit al roerende bij het mengsel.
Voeg als laatste de gehakte peterselie toe en roer deze door de ragout.
Haal de schaaltjes uit de oven, vul deze met de champignonragout en strooi er de geraspte kaas op.
Zet de oven op grillen en schuif de bakjes hoog in de oven onder de gril en laat de kaas gratineren.
Meng intussen de rucola met de dressing.
Haal de bakjes uit de oven, doe er een toefje rucola op en garneer dit met een zongedroogd tomaatje.

Serveertips
Wijntip: Witte droge wijn

Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: