Gatenkaas Maasdammer

Vraag stellen over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

Prijs vanaf: € 4,35

Korte omschrijving Gatenkaas Maasdammer

Maasdammer kaas is een heerlijke Hollandse gatenkaas. De grote gaten in de kaas zijn ontstaan door een speciale bereiding en een afwijkend rijpingsproces. Door de vorming van deze luchtbellen komen er smaakstoffen in de kaas vrij die normaliter niet ontstaan tijdens het rijpingsproces. De smaak is zoet en nootachtig.

* Verplichte velden

Prijs vanaf: € 4,35

Goudsekaasshop.nl: Gatenkaas Maasdammer online kopen

Meer afbeeldingen

  • Goudsekaasshop.nl: Gatenkaas Maasdammer online kopen
  • Goudsekaasshop.nl: Gatenkaas Maasdammer online kopen

Eigenschappen Gatenkaas Maasdammer

Maasdammer kaas is een heerlijke Hollandse gatenkaas. De grote gaten in de kaas zijn ontstaan door een speciale bereiding en een afwijkend rijpingsproces. Door de vorming van deze luchtbellen komen er smaakstoffen in de kaas vrij die normaliter niet ontstaan tijdens het rijpingsproces. De smaak is zoet en nootachtig. De Maasdammer kaas smelt goed en leent zich daarmee uitstekend voor de kaasfondue. Niet voor niets wordt Maasdammer ook wel de Nederlandse Emmentaler genoemd. 

Ingrediënten:
Vet 48+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, vitamines A, B en D

Kwaliteit Maasdammer Gatenkaas
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Extra informatie

Afmeting hele kaas +/- 36 cm Ø x 16,5 cm H
Merk Huismerk vers gesneden
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 29
Verzadigd Vet (gr) 18
Calcium (mg) 900
Calorieën (kcal) 367
Kilojoules (KJ) 1540
Koolhydraten (gr) 0
Eiwit (gr) 27,5
Natrium (mg) 600
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Ja
Lactosevrij Nee
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept

Olijvenbrood met gatenkaas

Bereidingstijd: 0-10 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
* 150 gr. Hollandse gatenkaas in blokje
* 1 pak broodmix wit
* 5 el olijfolie
* 75 gr. groene gevulde olijven
* 1 el basilicum
* 1 el Italiaanse kruiden

Bereidingswijze
Doe 3 dl handwarm water in een beslagkom. Roer de broodmix hierdoor. Voeg de olijfolie eraan toe. Kneed het deeg totdat dit soepel is en gemakkelijk van de beslagkom loslaat (evt. nog wat extra water toevoegen). Dek de beslagkom af met plastic folie, zet hem op een warme plaats en laat het deeg ca. 15 min. rijzen. Snijd de olijven en ringetjes en voeg deze met de kaas en kruiden toe aan het deeg. Kneed het deeg nogmaals met de handen en vorm er een stol van. Plaats het brood met een natte theedoek erover op een warme plaats en laat het daarna nog 30 min. narijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 220 graden. Plaats het bakblik met het brood onderin de voorverwarmde oven. Lat het brood in 25 min. gaar en bruin worden. Laat het brood afkoelen en snijd het in plakken. De volgende dag is het ook heerlijk.


Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: