Hotelblok Oude Kaas | Extra Kwaliteit | 3,5 Kilo

Waardering:
100% of 100
Hotelblok van extra kwaliteit kaas, goede oude kaas met heerlijke zoutkristallen. De kaas is 10-12 maanden natuur gerijpt.
  • CHECK HOE WIJ VERPAKKEN EN VERSTUREN

Extra kwaliteit kaas, goede oude kaas met heerlijke zoutkristallen.

Dit Hotelblok is 10-12 maanden natuur gerijpt.

Ingrediënten:
Vet 48+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, vitamines A, B en D

Kwaliteit
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Voedingswaarden – allergenen
Afmeting hele kaas +/- 28 cm Ø x 11 cm H
Merk Gouda Premium
Smaaksterkte Pikant
Land afkomst Nederland
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 32,5
Verzadigd Vet (gr) 20
Calcium (mg) 784
Calorieën (kcal) 368
Kilojoules (KJ) 1526
Koolhydraten (gr) 0
Eiwit (gr) 25,5
Natrium (mg) 751
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Ja
Lactosevrij Ja
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept

Kabeljauw met rauwe ham en saliejus en brocoli met Oude Kaas

Bereidingstijd: 0-10 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
600 g kabeljauwfilet
200 g rauwe ham
olijfolie
60 g boter
1 citroen
4 takjes salie
zout, versgemalen peper

Broccoli met oude kaas
800 g broccoli
olijfolie extra vierge
100 g oude kaas (stuk)
zout

Hulpmiddelen
Extra nodig:
cocktailprikkers, aluminiumfolie
Extra nodig: stoomovenpan met gaatjes of gewone pan

Voorbereiding
Kabeljauw met rauwe ham en saliejus

Snijd de kabeljauwfilets in mooie kleine mootjes en bestrooi ze met zout en peper. Omwikkel ze met een plak ham en steek die vast met een cocktailprikker. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de vismootjes circa 4 minuten om en om. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Halveer de citroen. Verhit de boter in de pan en voeg de salieblaadjes toe. Schud ze even om en knijp de citroen erboven uit. Leg de vis op borden en schenk de saliejus erover.
Lekker met pasta, aardappelpuree of gekookte aardappels.

Broccoli met oude kaas

Snijd de stronk en het groene blad van de onderzijde van de broccoli. Snijd de rest in kleine roosjes. Schil de stronk met een dunschiller en snijd een plakje van de onderkant. Snijd de stronk in plakjes, halve maantjes of blokjes van circa ½ cm. Verdeel de roosjes en de stukjes broccolistronk over de stoomovenpan en stoom de groenten op 100 ºC of kook ze in 4-6 minuten beetgaar. Besprenkel de broccoli met olijfolie en strooi er zout en flinters oude kaas over.

Bereidingswijze
Verwarm vier borden geef op elk bord nieuwe aardappeltjes met de vis en de broccoli.

Serveertips
Geef er een mooie witte bourgogne bij.

Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hotelblok Oude Kaas | Extra Kwaliteit | 3,5 Kilo
Uw waardering

No Related Posts