Brandnetelkaas | Extra Kwaliteit

Waardering:
93% of 100

Bestseller

Aan het mengsel voor deze kaas worden topjes van brandnetelblad toegevoegd, wat na een rijpingsproces van acht tot tien weken zorgt voor een heerlijk milde en frisse kruidenkaas.

Speciale prijs € 5,95 Bekijk verzendkosten Normale prijs € 5,95 Bekijk verzendkosten
Gewicht:
  • CHECK HOE WIJ VERPAKKEN EN VERSTUREN

Een van de oudste soorten Goudse kruidenkaas is waarschijnlijk de brandnetelkaas. Aan het mengsel voor deze kaas worden topjes van brandnetelblad toegevoegd, wat na een rijpingsproces van acht tot tien weken zorgt voor een heerlijk milde en frisse kruidenkaas. Het zachte, jong belegen karakter van de kaas gaat goed samen met het kruidige en frisse karakter van brandnetel. Brandnetelkaas smaakt door deze frisse en zachte smaak heerlijk op een boterham, maar geeft ook een interessant accent aan bijvoorbeeld salades.

Ingrediënten:
Vet 48+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, vitamines A, B en D, brandnetels, knoflook, ui, bieslook, peterselie

 

Kwaliteit
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Voedingswaarden – allergenen
Afmeting hele kaas +/- 30 cm Ø x 10 cm H
Merk Gouda Premium
Smaaksterkte Mild
Land afkomst Nederland
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 32,5
Verzadigd Vet (gr) 20
Calcium (mg) 815
Calorieën (kcal) 368
Kilojoules (KJ) 1526
Koolhydraten (gr) 0
Eiwit (gr) 25,5
Natrium (mg) 708
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Nee
Lactosevrij Nee
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept Spinaziesalade

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
1 grote rode ui
1 aubergine
1 teentje knoflook
75 ml olijfolie
250 gr. brandnetelkaas
6 takjes verse kruiden (munt en basilicum)
1/2 theelp gemalen komijnzaad (Silvo)
8 eetlp yoghurt-slasaus
1 blik Spaanse reuzebonen (blik 400 gr Bonduelle)
zout
versgemalen peper
1 zak spinazie (300 gr)

Hulpmiddelen
Barbeque of grilpan

Bereidingswijze:
Pel de ui en snijd deze in 12 partjes. Snijd de aubergine in plakken. Pers de knflook boven de knoflook en bestrijk hiermee de ui en aubergine.
Snijd de kaas in blokjes. Snijd de verse kruidentakjes in reepjes en roer deze met de komijnzaad door de yoghurt-slasaus.
Spoel de bonen in een zeef en laat ze uitlekken. Gril de uit en aubergine op de babeque of grilpan 2 tot 3 min. aan beide zijde gaar en bruin. Bestrooi met zout en peper.
Verdeel spinazie, aubergine, ui, kaas en bonen over 4 borden en schenk de dressing erover.

Serveertips:
Bevat 535 kcal per persoon
De brandnetelkaas mag zowel jong als oud zijn.
Wijntip: Parthenium Inzolia/Chardonnay
Een milde fruitige wijn met zachte citrustonen.

Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Brandnetelkaas | Extra Kwaliteit
Uw waardering

No Related Posts