Mosterdkaas | Extra Kwaliteit

Waardering:
99% of 100

Onze mosterdkaas is een heerlijke jong belegen kaas waar mosterdzaden aan toegevoegd zijn. Het zachte en milde karakter van de jong belegen Goudse kaas gaat goed samen met de zurige en pittige smaak van de mosterdzaadjes.

Speciale prijs € 5,95 Bekijk verzendkosten Normale prijs € 5,95 Bekijk verzendkosten
Gewicht:
  • CHECK HOE WIJ VERPAKKEN EN VERSTUREN

Onze mosterdkaas is een heerlijke jong belegen kaas waar mosterdzaden aan toegevoegd zijn. Het zachte en milde karakter van de jong belegen Goudse kaas gaat goed samen met de zurige en pittige smaak van de mosterdzaadjes. Mosterdkaas is heerlijk op een Hollands kaasplankje of als borrelhapje, maar natuurlijk past het ook heel goed in allerlei warme en koude gerechten. De combinatie van een milde kaas met het pittige karakter van de mosterd zorgt voor een verrassende smaakcombinatie en heerlijke gerechten. De kaas is 8-10 weken natuur gerijpt.

Ingrediënten:
Vet 48+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, vitamines A, B en D, mosterdzaadjes

 

Kwaliteit
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Voedingswaarden – allergenen
Afmeting hele kaas +/- 34 cm Ø x 11 cm H
Merk Gouda Premium
Smaaksterkte Mild
Land afkomst Nederland
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 32,5
Verzadigd Vet (gr) 20
Calcium (mg) 815
Calorieën (kcal) 368
Kilojoules (KJ) 1526
Koolhydraten (gr) 0
Eiwit (gr) 25,5
Natrium (mg) 708
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Nee
Lactosevrij Nee
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept Sinaasappelpasta, waterkers en mosterdkaas

Bereidingstijd: 10-20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
2 perssinaasappels, 400 gram koelverse tagliatelle met tomaat (koelvak), 1 bekertje creme fraiche, 1 tl. mosterd, zout, versgemalen peper, 150 gram waterkers, 100 gram serranoham, in reepjes, 100 gram mosterdkaas, geraspt

Bereidingswijze:
Boen 1 sinaasappel schoon en rasp een stukje van de schil. Pers beide sinaasappels uit, breng het sap aan de kook en laat het tot de helft inkoken. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen en giet af. Roer de sinaasappelrasp en creme fraiche door het ingekookte sinaasappelsap en breng de saus al roerend aan de kook. Breng op smaak met de mosterd, zout en peper. Schep de pasta door de saus en warm deze goed door. Verwijder de grove takjes van de waterkers. Schep dan de waterkers en de ham luchtig door de pasta en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de kaas en serveer direct.

Serveertips:
Voor een slanke variatie vervang je de creme fraiche door demi creme fraiche.
Geen serranoham te vinden/krijgen: elke andere gedroogde ham "will do".

Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mosterdkaas | Extra Kwaliteit
Uw waardering

No Related Posts