Fenegriek kaas | Extra Kwaliteit

Waardering:
92% of 100

Fenegriek komt van oorsprong uit Zuid-Europa en Azië en heeft een zeer interessante smaak. De smaak van de zaadjes lijkt op de smaak van walnoot en daarmee is het een zeer geschikt ingrediënt voor kaas.

Speciale prijs € 5,45 Bekijk verzendkosten Normale prijs € 5,45 Bekijk verzendkosten
Gewicht:
  • CHECK HOE WIJ VERPAKKEN EN VERSTUREN

Een bijzondere Goudse kruidenkaas is onze fenegriek kaas. Fenegriek komt van oorsprong uit Zuid-Europa en Azië en heeft een zeer interessante smaak. De smaak van de zaadjes lijkt op de smaak van walnoot en daarmee is het een zeer geschikt ingrediënt voor kaas. Onze fenegriek kaas is acht tot tien weken gerijpt, wat de kaas een mild en zacht karakter geeft. De fenegriekzaadjes zorgen voor een prettige nootsmaak. Fenegriek kaas is een interessante toevoeging aan bijvoorbeeld een stampot, maar past ook goed op de kaasplank.

Ingrediënten:
Vet 48+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, vitamines A, B en D, fenegriek

Kwaliteit
Wij snijden uw fenegriek kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Voedingswaarden – allergenen
Afmeting hele kaas +/- 30 cm Ø x 10 cm H
Merk Gouda Premium
Smaaksterkte Mild
Land afkomst Nederland
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 32,5
Verzadigd Vet (gr) 20
Calcium (mg) 815
Calorieën (kcal) 368
Kilojoules (KJ) 1526
Koolhydraten (gr) 0
Eiwit (gr) 25,5
Natrium (mg) 708
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Nee
Lactosevrij Nee
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept Stamppot van 2 selderies

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:
* zou * peper * 1/2 selderijknol (? 300 gram), geschild, in stukken, blad fijngesneden * 1 kleine prei, het wit in stukken, het geelgroen in dunne reepjes * 1 eetlepel pijnboompitten * 2 eetlepels olijfolie * 1 teen knoflook, fijngesneden * 2-3 stengels bleekselderij, geschild, in dunne reepjes * 1/2-1 rode peper, zaad verwijder, in dunne reepjes * 300 gram komijnen- of fenegriekkaas, in kleine blokjes *

Hulpmiddelen
* mes * snijplank * lepel * weegschaal * pan * stamper * koekenpan * wok *

Bereidingswijze:
Kook voor de stamppot in een pan met een bodempje water en zout de selderij en de stukken prei in ? 15 minuten zacht en gaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Verwarm in een wok de olie en bak hierin op laag vuur de knoflook, reepjes prei, bleekselderij en peper in ? 10 minuten zacht. Giet de stamppot af en vang het kookvocht op. Stamp de selderij, meng er de gebakken groente door en voeg voor de smeuigheid eventueel wat kookvocht toe. Roer 250 gram kaasblokjes erdoor. Bestrooi met de pijnboompitten, selderijblad en de rest van de kaasblokjes. Serveer direct op verwarmde borden.


Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Fenegriek kaas | Extra Kwaliteit
Uw waardering

No Related Posts