Twentse Bunker Geitenkaas

Twentse Bunker Geitenkaas
De Twentse Bunkerkaas Geit wordt, zoals de naam al doet vermoeden, van geitenmelk vervaardigd. Deze kaas wordt gerijpt in voormalige munitiebunkers in het Twentse Daarle. De Twentse Bunkerkaas is ongeëvenaard van smaak en structuur, dankzij deze ongestuurde rijping in een serene omgeving. Een aangenaam pikant kaasje met een pure smaak.
Omschrijving / Twentse Bunker Geitenkaas
Als gevolg van een ongestuurde rijping in de meest bijzondere rijpingslocatie in Nederland, waar de luchtvochtigheid en temperatuur constant zijn, is de Twentse Bunkerkaas absoluut ongeëvenaard in smaak, structuur en karakter. De smaak kan als pikant, zuiver, romig, nootachtig en licht zoet omschreven worden. De Twentse Bunkerkaas heeft een aangenaam karakter en een intens pure smaak. De kaas wordt 7 maanden lang tot in perfectie gerijpt, en dat proeft u.
Ingrediënten:
Vet 50+, gepasteuriseerde geitenmelk, microbieel stremsel, zuursel, zout, natriumnitraat, ei-lysozym
Kwaliteit:
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Twentse Bunkerkaas Geit, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.
Herkomst
In het Twentse Daarle ligt misschien wel de meest bijzondere rijpingslocatie in Nederland. Het complex, waar tegenwoordig de rijpingsruimtes van de Bunkerkaas verscholen liggen, diende vroeger als munitieopslag. Deze locatie werd door Jan-Peter Nijenhuis ontdekt, die erachter kwam dat zich in deze voormalige munitiebunkers de perfecte rijpingsomstandigheden bevonden. Onder een laag aarde en beton, waar de luchtvochtigheid dankzij de uitstekende isolatie constant is, terwijl het er altijd 15 graden Celsius is. Hierdoor rijpen de kazen ook nog eens duurzaam. Het unieke karakter van de Twentse Bunkerkaas wordt nogmaals benadrukt door de opvallende verschijning. Het logo is namelijk ingedrukt in de zij- en bovenkant van de kaas.
Combinatie
De Twentse Bunkerkaas Geit gaat uitstekend samen met een glas volle rode wijn of een glas port. Bovendien smaakt het uiteraard zalig op een heerlijke borrelplank of kaasplank. Al helemaal in combinatie met een goed glas wijn zullen u en uw gasten ongetwijfeld met volle teugen genieten van dit veelzijdige kaasje.
Extra informatie
Afmeting hele kaas | 40 cm Ø x 10 cm H |
---|---|
Merk | Twentse Bunker |
Smaaksterkte | Pikant |
Land afkomst | Nederland
![]() |
Voedingswaarde | per 100 gram |
Vet (gr) | 32,5 |
Verzadigd Vet (gr) | 20 |
Calcium (mg) | 784 |
Calorieën (kcal) | 368 |
Kilojoules (KJ) | 1526 |
Eiwit (gr) | 21,8 |
Natrium (mg) | 751 |
Melksoort | Geit
![]() |
Glutenvrij | Nee |
Soort stremsel | Vegetarisch stremsel (microbieel)
![]() |
Suikervrij | Ja |
Kan sporen bevatten van pinda. | Ja |
Eetbare kaaskorst | Nee |
Lactosevrij | Ja
![]() |
Gepasteuriseerd Ja/Nee | Gepasteuriseerd |
Beperkte houdbaarheid | Nee |