Pecorino Romano Kaas | Extra Kwaliteit

Pecorino Romano Kaas | Extra Kwaliteit
Pecorino kaas uit Sardinië staat bekend om harde structuur en zoutachtige smaak. Dit komt omdat tijdens de bereiding de Pecorino kazen gewassen worden in zeewater.
Omschrijving / Pecorino Romano Kaas | Extra Kwaliteit
Pecorino Romano
Van Pecorino kaas zijn er heel wat soorten in omloop. Wij verkopen o.a. de Pecorino Romano. Deze kaas is staat bekend om zijn harde structuur en zoutachtige smaak. Dit komt omdat tijdens de bereiding de kazen gewassen worden in zeewater.
Je zou zeggen dat de Pecorino Romano uit Rome komt maar dat is niet waar. Van oorsprong komt deze uit Sardinië. Vanwege de populariteit zijn de Romeinen deze gaan importeren naar Rome. Vandaar de naam Pecorino Romano.
Pecorino kaas is 14 maanden natuurgerijpt.
Ingrediënten:
Vet 50+ , gepasteuriseerde schapenmelk, stremsel, zout, zuursel
Kwaliteit:
Wij snijden uw Pecorino vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Pecorino kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.
De heerlijkste Italiaanse kaas
Hmm, Italiaanse kazen zijn heerlijk smaakvol en doen het altijd goed in de keuken. De bekendste is natuurlijk Parmezaanse kaas, maar ook Pecorino wordt veel gebruikt. Pecorino wordt gemaakt van schapenmelk en is verkrijgbaar in allerlei varianten. Pecorino Romano is dus een schapenkaas en kenmerkt zich door de zoute smaak.
De zoute smaak is afkomstig van de bereiding met zeewater. Pecorino wordt, zoals zoveel Italiaanse producten, in diverse regio’s gemaakt. Elke regio kent zijn eigen receptuur. Het kan zijn dat Pecorino uit Toscane anders smaakt dan de bekende Pecorino Romano. Als je van deze kaas houdt zijn er dus genoeg mogelijkheden om te variëren! U kunt deze kaas met een gerust hart serveren op een kaasplank, met een glas goede rode wijn of port. Of u kiest voor de variant met truffel voor een unieke smaakbeleving.
Pecorino Romano gebruiken in de keuken
Pecorino van goede kwaliteit eet je misschien het liefst uit het vuistje, maar wist u dat u deze kaas ook goed kunt toepassen bij het bereiden van Italiaanse gerechten? Leg bijvoorbeeld eens wat plakken Pecorino op je versbereide pasta of pizza, of gebruik Pecorino in een ovenschotel. Uiteraard kunt u de kaas ook verbrokkelen over een gerecht of gebruiken in een heerlijke groene salade met vijgen, peer en druiven. De zoute smaak van de kaas geeft het gerecht een extra stevige smaak. Als u uw diner in stijl wilt afsluiten is een kaasplankje met daarop Pecorino, Parmigiano Regiano en andere Italiaanse kazen zoals Taleggio een perfecte keuze.
Hoe lang kun je deze kaas bewaren?
Als u Pecorino goed verpakt kunt u deze kaas enkele weken bewaren. Laat de kaas voor gebruik op kamertemperatuur komen zodat de smaken echt tot hun recht komen. De kans is groot dat deze heerlijke kaas al op is voor u het door heeft!
Extra informatie
Merk | Pecorino Romano |
---|---|
Smaaksterkte | Zeer Pikant |
Land afkomst | Italië
![]() |
Voedingswaarde | per 100 gram |
Vet (gr) | 34 |
Verzadigd Vet (gr) | 16 |
Calcium (mg) | 47 |
Calorieën (kcal) | 406 |
Kilojoules (KJ) | 1683 |
Koolhydraten (gr) | 0 |
Eiwit (gr) | 25 |
Melksoort | Schaap
![]() |
Glutenvrij | Ja |
Soort stremsel | Lebstremsel |
Suikervrij | Ja |
Kan sporen bevatten van pinda. | Ja |
Eetbare kaaskorst | Nee |
Lactosevrij | Ja
![]() |
Gepasteuriseerd Ja/Nee | Gepasteuriseerd |
Beperkte houdbaarheid | Nee |
Klantenreviews
Uitstekende klantenervaring.
na wat verstuur problemen netjes thuis afgeleverd.
alles was heel goed verpakt, de smaken van de kaas was uitstekend.
prijs is goed.
hulp en te woord staan was goed, en alles netjes afgehandeld zo als afgesproken was.
groeten Willem
Deze ga ik nog vaker eten!