Pecorino - Pecorino Romano Kaas | Extra Kwaliteit

Waardering:
100% of 100
Pecorino kaas staat bekend om harde structuur en zoutachtige smaak. Dit komt omdat tijdens de bereiding de Pecorino kazen gewassen worden in zeewater.
Gewicht:
  • CHECK HOE WIJ VERPAKKEN EN VERSTUREN

Van Pecorino kaas zijn er heel wat soorten in omloop. Wij verkopen de Pecorino Romano. Deze kaas is staat bekend om harde structuur en zoutachtige smaak. Dit komt omdat tijdens de bereiding de Pecorino kazen gewassen worden in zeewater. 

Je zou zeggen dat de Pecorino Romano uit Rome komt maar dat is niet waar. Van oorsprong komt de kaas uit Sardinie. Vanwege de populariteit van de kaas zijn de Romeinen deze gaan importeren naar Rome. Vandaar de naam Pecorino Romano.

De Pecorino kaas is 14 maanden natuur gerijpt.

Ingrediënten:
Vet 50+ , gepasteuriseerde schapenmelk, stremsel, zout, zuursel

Kwaliteit
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Pecorino kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Voedingswaarden – allergenen
Afmeting hele kaas n.v.t.
Merk Pecorino Romano
Smaaksterkte Zeer Pikant
Land afkomst Italië
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 26,9
Verzadigd Vet (gr) 16
Calcium (mg) 1000
Calorieën (kcal) 387
Kilojoules (KJ) 1619
Koolhydraten (gr) 3,6
Eiwit (gr) 31,8
Natrium (mg) 1000
Melksoort Schaap
Gepasteuriseerd Ja
Lactosevrij Ja
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept Pecorinoships

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
-160 gram pecorino,gewone of met pepers.

Hulpmiddelen:
-grove rasp-pan met anti-aanbaklaag-of bakplaat-als je het in de oven doet op 180 graden.

Voorbeidingen:
-Rasp de kaas met een grove rasp.

Bereidingswijze
-Verhit een pan met anti-aanbaklaag of desgewenst de oven op 180 graden.
-Je moet de pan verhitten zonder olie of boter!
-Leg de kaas in de pan in kleine begjes met een diameter van ongeveer 5 cm.
-Laat de kaas gedurende 2 minuten smelten op middelhoog vuur.
-Draai ze na 2 minuten om en bak ook deandere kant 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
-Laat afkoelen op een rooster.
-In de oven bak je ze gewoon tot ze goudbruin zijn,wel opletten!

Serveertips:
-Lekker bij een glaasje wijn.
-Je kan ook Parmezaanse kaas of Grana Padano gebruiken in plaats van de Pecorino.

Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pecorino - Pecorino Romano Kaas | Extra Kwaliteit
Uw waardering

No Related Posts