Pecorino Pepato

Pecorino Pepato
De Pecorino Pepato is een harde en zoute Italiaanse kaas gemaakt van gepasteuriseerde schapenmelk. Na een rijpingsproces van meerdere maanden is deze kaas heerlijk vol van smaak.
Omschrijving / Pecorino Pepato
Pecorino Pepato kaas
De Pecorino Pepato is een harde en zoute Italiaanse kaas gemaakt van gepasteuriseerde schapenmelk. Na een rijpingsproces van meerdere maanden is deze kaas heerlijk vol van smaak. Hij is gevuld met hele zwarte peperkorrels, waardoor deze toch al sterk smakende kaas nog net even wat extra pit krijgt. De textuur is hard maar ook romig te noemen, waardoor het kaasje mooi in balans is.
Ingredienten Pecorino Pepato:
Gethermiseerde schapenmelk, zout, zuursel, dierlijk stremsel, peperkorrels 0.3%
Kwaliteit Pecorino Pepato:
Wij snijden uw Pecorino Pepato vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Pecorino Pepato, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.
Geniet van dit pittige en zoute kaasje op een mooie kaasplank, nadat je hem op kamertemperatuur hebt laten komen. Of verwerk hem in klassieke Italiaanse gerechten zoals risotto of pasta. Hij doet het ook erg goed verkruimeld boven een salade, met bijvoorbeeld rucola en vijgen. Hiermee til je je gerechten gegarandeerd naar een hoger niveau.
Verpak de Pecorino goed en luchtdicht, zo is deze tot enkele weken houdbaar in de koelkast. De kans achten wij echter groter dat hij voor die tijd al op is...
Extra informatie
Merk | Pecorino Romano |
---|---|
Smaaksterkte | Zeer Pikant |
Land afkomst | Italië
![]() |
Voedingswaarde | per 100 gram |
Vet (gr) | 33 |
Verzadigd Vet (gr) | 23 |
Calorieën (kcal) | 401 |
Kilojoules (KJ) | 1663 |
Koolhydraten (gr) | 0,5 |
Eiwit (gr) | 26 |
Natrium (mg) | 300 |
Melksoort | Schaap
![]() |
Glutenvrij | Nee |
Soort stremsel | Lebstremsel |
Suikervrij | Nee |
Kan sporen bevatten van pinda. | Ja |
Eetbare kaaskorst | Nee |
Lactosevrij | Ja
![]() |
Gepasteuriseerd Ja/Nee | Ongepasteuriseerd / Rauwmelks |
Beperkte houdbaarheid | Nee |