Oude Leidse kaas - Komijnekaas brokkel | Extra Kwaliteit

Waardering:
95% of 100

De echte liefhebbers kunnen deze oude Leidse kaas vanzelfsprekend wel waarderen. De kaas is liefst 3 jaar op natuurlijke wijze gerijpt, waardoor deze echt een unieke smaak heeft: de smaak van het komijn heeft in die tijd de kaas immers doordrongen.

Speciale prijs € 6,95 Bekijk verzendkosten Normale prijs € 6,95 Bekijk verzendkosten
Gewicht:
  • CHECK HOE WIJ VERPAKKEN EN VERSTUREN

De echte liefhebbers kunnen deze oude Leidse kaas vanzelfsprekend wel waarderen. Deze kaas biedt een zeer verfijnde ervaring aan: de komijnzaadjes zorgen voor een nootachtige smaak, terwijl het lage vetgehalte ervoor zorgt dat de structuur van nature wat harder is. Zo past deze oude Leidse kaas ook prima in een gezonde levensstijl. De kaas is liefst 3 jaar op natuurlijke wijze gerijpt, waardoor deze echt een unieke smaak heeft: de smaak van het komijn heeft in die tijd de kaas immers doordrongen.

Ingrediënten:
Vet 40+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, vitamines A, B en D, komijnen

 

Kwaliteit:
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Voedingswaarden – allergenen
Afmeting hele kaas +/- 35 cm Ø x 9 cm H
Merk Gouda Premium
Smaaksterkte Zeer Pikant
Land afkomst Nederland
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 32,5
Verzadigd Vet (gr) 20
Calcium (mg) 1045
Calorieën (kcal) 368
Kilojoules (KJ) 1526
Koolhydraten (gr) 0
Eiwit (gr) 25,5
Natrium (mg) 1173
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Ja
Lactosevrij Ja
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept Gemarineerde gegrilde entrecotes met gebakken aardappelen
Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
4 dunne entrcotes
milde salsa la case (calve)
1 eetlepel sinaasappelsap
750 gram nieuwe aardappelen
75 gram geraspte oude leidse kaas
75 gram gesnipperde salami
2 uien
creme fraiche
peterselie
zout en peper

Voorbereiding
In een schaal de salsa losroeren met de sinaasappelsap.
entrecotes erin rondwentelen en 1/2 uur koel weg zetten.
goed afgeboende aardappelen 10 min. voorkoken.
oven voorverwarmen op 225 gr.C.

Bereidingswijze:
Afgekoelde aardappelen in dunne plakjes snijden en op een ingevette bakplaat leggen.
Uien snipperen.
kaas,uien en salami door elkaar mengen en over de aardappels verdelen,vlokjes creme fraiche erop leggen.
In 20 tot 25 min. aardappels goudbruin bakken in de oven.
De overtollige salsa van de entrecotes schrapen en ze aan beide kanten grilleren.

Serveertips:
Lekker met groene salade

Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude Leidse kaas - Komijnekaas brokkel | Extra Kwaliteit
Uw waardering

No Related Posts