Boerenkaas Brokkel - Stolwijkse Kaas | Extra Kwaliteit

Waardering:
98% of 100

Deze boeren brokkelkaas is een lekker lang gerijpte kaas, vol van smaak en daardoor perfect voor de echte kaasliefhebber. De boerenbrokkel kaas is sterk aromatisch en biedt een zeer distinctieve smaak. De boerenkaas is 3 tot 4 jaar natuur gerijpt.

Speciale prijs € 5,95 Bekijk verzendkosten Normale prijs € 5,95 Bekijk verzendkosten
Gewicht:
  • CHECK HOE WIJ VERPAKKEN EN VERSTUREN

Boerenkaas staat bekend als een zeer streng gecontroleerde kaas. Alleen als aan de strengste regels wordt voldaan mag een kaas zich pas echt een boerenkaas noemen. Deze boeren brokkelkaas is een lekker lang gerijpte kaas, vol van smaak en daardoor perfect voor de echte kaasliefhebber. Probeer hem eens op een kaasplankje of als nagerecht bij een goede maaltijd. Goed te combineren met een lekker wijntje, deze kaas is sterk aromatisch en biedt een zeer distinctieve smaak. Voor de echte liefhebber. De boerenkaas is 3 tot 4 jaar natuur gerijpt.

Ingrediënten:
Vet 48+, ongepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, vitamines A, B en D

Kwaliteit:
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Deze boerenkaas is een orginele Hollandse boerenkaas:
Orginal Dutch Farmhouse Cheese

Voedingswaarden – allergenen
Afmeting hele kaas +/- 38 cm Ø x 11,5 cm H
Merk Gouda Premium
Smaaksterkte Zeer Pikant
Land afkomst Nederland
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 32,5
Verzadigd Vet (gr) 20
Calcium (mg) 815
Calorieën (kcal) 368
Kilojoules (KJ) 1526
Koolhydraten (gr) 0
Eiwit (gr) 25,5
Natrium (mg) 820
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Nee
Lactosevrij Ja
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept

Gemarineerde ossehaas met dille pickles

Bereidingstijd: 0-10 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
400 g ossenhaas
grof zeezout
1,5 eetlepel suiker
zwarte en witte peper van de molen
dl single malt oude jenever
enkele blaadjes peterselie

Voor de dressing:
2 eieren, 1 eierdooier
1 eetlepel dijonmosterd
scheutje witte wijnazijn
1,5 dl arachideolie
1,5 dl olijfolie
2 zoute ansjovisjes
50 g geraspte brokkelkaas
witte peper

Voor de pickles:
8 kleine wortelen (gepeld en kort voorgekookt)
16 kleine uitjes (ook gepeld en voorgekookt)
10 radijsjes
1 bot basilicum
6 kerstomaatjes
1 eetlepel gesmolten boter
dl maisolie
2 eetlepel champagneazijn
1 theelepel sambal oelek
mierikswortel
1 pakje verse dille

Bereidingswijze:

Maak eerst de dressing.
Doe daarvoor alle ingredienten met uitzondering van de olien in een hoge kom en mix tot een homogene massa. Voeg dan de olie straalgewijs toe. Zet de dressing in de koelkast.

Marineer de ossehaas met grof zeezout, veel peper en suiker.

Laat ongeveer twintig minuten rusten op kamertemperatuur en bak dan op hoog vuur op beide kanten aan. Blus met de jenever en zet het vuur af. Dit wordt nog lekkerder op een hete grill.

Schik het vlees op aluminiumfolie. Bedruppel met wat extra jenever en bestrooi met de gesnipperde peterselie. Pak alles in en zet enkele uren in de koelkast.

Snij voor de pickles de wortelen in staafjes.
Stoof de wortelen, tomaten, radijsjes en uitjes aan in olie tot ze een mooie kleur krijgen. Meng daarna in een kom met gesmolten boter, azijn en sambal oelek. Rasp er nog wat verse mierikswortel bij en werk af met dille en basilicum.

Snij het vlees in dunne plakjes. Dat gaat makkelijk omdat het goed stijf geworden is door het zout. Bedek met de pickles en serveer de dressing apart.

Maak eerst de dressing.
Doe daarvoor alle ingredienten met uitzondering van de olien in een hoge kom en mix tot een homogene massa. Voeg dan de olie straalgewijs toe. Zet de dressing in de koelkast.

Marineer de ossehaas met grof zeezout, veel peper en suiker.

Laat ongeveer twintig minuten rusten op kamertemperatuur en bak dan op hoog vuur op beide kanten aan. Blus met de jenever en zet het vuur af. Dit wordt nog lekkerder op een hete grill.

Schik het vlees op aluminiumfolie. Bedruppel met wat extra jenever en bestrooi met de gesnipperde peterselie. Pak alles in en zet enkele uren in de koelkast.

Snij voor de pickles de wortelen in staafjes.
Stoof de wortelen, tomaten, radijsjes en uitjes aan in olie tot ze een mooie kleur krijgen. Meng daarna in een kom met gesmolten boter, azijn en sambal oelek. Rasp er nog wat verse mierikswortel bij en werk af met dille en basilicum.

Snij het vlees in dunne plakjes. Dat gaat makkelijk omdat het goed stijf geworden is door het zout. Bedek met de pickles en serveer de dressing apart.


Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Boerenkaas Brokkel - Stolwijkse Kaas | Extra Kwaliteit
Uw waardering

No Related Posts