Taleggio D.O.P.
Taleggio D.O.P.
Taleggio wordt al eeuwen volgens hetzelfde recept gemaakt en de kaas, met zijn lichte kleur en zijn zeer zachte en milde smaak, is altijd ongekend populair gebleven. Taleggio is een Italiaanse kaas die zijn oorsprong vindt in de stad Taleggio in Val Taleggio.
Omschrijving / Taleggio D.O.P.
Il buono Taleggio
Taleggio komt oorspronkelijk uit, hoe kan het ook anders, het Italiaanse stadje Taleggio, gesitueerd in de gelijknamige vallei nabij Bergamo. Deze in Noord-Italië gelegen streek produceert verschillende bijzondere kazen en Taleggio steekt daar met kop en schouders bovenuit.
Deze Italiaanse kaas wordt al sinds de 11de eeuw in deze regio gemaakt en is te herkennen aan zijn kenmerkende vierkante vorm en gewassen korst die donker oranje van kleur is. Ondanks dat deze kaas tegenwoordig ook industrieel wordt gefabriceerd is het producenten heel goed gelukt om de ambachtelijke kwaliteiten van de kaas te behouden. U proeft daardoor weinig verschil met ambachtelijk gemaakte Taleggio.
Taleggio, Italiaanse boerenkaas
Taleggio wordt al eeuwen volgens hetzelfde recept gemaakt en de kaas, met zijn lichte kleur en zijn zeer zachte en milde smaak, is altijd ongekend populair gebleven. Zowel in Italië als ver daarbuiten heeft Taleggio terrein gewonnen en zich verankerd tussen de populairste kazen ter wereld.
Ingrediënten Taleggio:
Vet 48+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, rijpende gisten
Kwaliteit Taleggio:
Uw Taleggio kaas wordt vers gesneden en vacuüm verpakt!
De harde structuur van Taleggio-kaas maakt het perfect geschikt voor verzending per post. Dit is een originele Taleggio kaas uit Italië.
Taleggio kaas
Zoals eerder gezegd is Taleggio een Italiaanse kaas die zijn oorsprong vindt in de stad Taleggio in Val Taleggio, in de buurt van Bergamo in Lombardije. Het is een gewassen korstkaas met de beschermde oorsprongsbenaming (Denominazione di Origine Protetta), en wordt al sinds de 11e eeuw in de regio geproduceerd.
De kaas wordt gemaakt in de herfst en winter. Er wordt gespeculeerd dat de oude oorspronkelijke naam van deze kaas (stracchino, van het dialect straccho, moe) komt van het feit dat de koe moe is na een lange reis van de bergzomerweide naar de vallei.
Industriële en traditionele Taleggio
Tegenwoordig kent Taleggio kaas zowel traditionele productiemethoden als industriële productiemethoden en is de productie uitgebreid naar De Povlakte. Dit is het vlakke land rond de Italiaanse rivier de Po.
De vorm van Taleggio is meestal 20 cm in het vierkant, maar soms groter. De diep oranjeroze, gewassen korst is bij jonge kazen erg dun, maar wordt dikker met donkere groeven naarmate de rijpingstijd toeneemt. Er mogen geen scheuren te zien zijn.
Extra informatie
Afmeting hele kaas | 22 x 12 cm |
---|---|
Merk | Taleggio D.O.P. |
Smaaksterkte | Pittig |
Land afkomst | Italië |
Voedingswaarde | per 100 gram |
Vet (gr) | 27 |
Verzadigd Vet (gr) | 16,8 |
Calcium (mg) | 700 |
Calorieën (kcal) | 319 |
Kilojoules (KJ) | 1322 |
Koolhydraten (gr) | 16,8 |
Eiwit (gr) | 19 |
Natrium (mg) | 653 |
Melksoort | Koe |
Glutenvrij | Ja |
Soort stremsel | Lebstremsel |
Suikervrij | Ja |
Kan sporen bevatten van pinda. | Ja |
Eetbare kaaskorst | Ja |
Lactosevrij | Nee |
Gepasteuriseerd Ja/Nee | Gepasteuriseerd |
Beperkte houdbaarheid | Nee |
Klantenreviews
Vooral de smaak combinatie
van korst en kaas maakt deze kaas zo bijzonder.
Naarmate de kaas ouder wordt
wordt deze zachter van structuur en sterker van smaak.
Deze kaas behoort tot mijn favorieten.