Baby Gouda | +/- 400 gram

Vraag stellen over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 6,45

Korte omschrijving Baby Gouda | +/- 400 gram

Het is een lekker romig en zacht kaasje met een natuurlijke smaak. De Baby Gouda van +/- 400 gram is ideaal voor mensen die er zo af en toe van willen genieten. 

Baby Gouda | +/- 400 gram

Meer afbeeldingen

Eigenschappen Baby Gouda | +/- 400 gram

Een van ’s wereld meest bekende kaassoorten is ongetwijfeld Goudse  kaas. De soort wordt al gedurende meerdere eeuwen in Gouda verhandeld. Tegenwoordig wordt de kaasmarkt hier alleen nog maar voor toeristen uitgevoerd tijdens de zomermaanden, een waar spektakel. Baby Gouda van +/- 400 gram is een kleine uitvoering van dit traditionele product. Het is een lekker romig en zacht kaasje met een natuurlijke smaak. De Baby Gouda van +/- 400 gram is ideaal voor mensen die er zo af en toe van willen genieten.  

Ingrediënten:
Vet 48+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, vitamines A, B en D

Kwaliteit:
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Extra informatie

Afmeting hele kaas +/- 10,5 cm Ø x 6 cm H
Merk Huismerk vers gesneden
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 32,5
Verzadigd Vet (gr) 20
Calcium (mg) 815
Calorieën (kcal) 368
Kilojoules (KJ) 1526
Koolhydraten (gr) 0
Eiwit (gr) 25,5
Natrium (mg) 900
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Ja
Lactosevrij Nee
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept Edammer kaas met rode korst (na het nagerecht)

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 kleine jong of jong belegen Edammer kaasje ca. 2 kilo.
  • ca. 3 dl rode port (ruby)


  • Bereidingswijze
    Snijd aan de bovenzijde van het kaasje een dikke plak af (ca, 1 ? cm) Snijd aan de onderzijde een dunne plak van de korst af waardoor de kaas na het vullen rechtop kan blijven staan. Steek met behulp van een aardappelboordje zoveel mogelijk bolletjes uit de kaas. Hol de kaas hierna verder uit. Leg de kaasbolletjes in een kom en schenk er zo veel port bij de ze royaal onder liggen. Dek de kom af met plastic en plaats hem op een koele plek (bijvoorbeeld in de groentelade van de koelkast). Laat de kom er tenminste 24 uur in staan. Schep de bolletjes vlak voor het opdienen in het uitgeholde kaasje Leg het kapje er schuin op. Verdeel de bolletjes aan tafel over de bordjes.

    Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

    U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: