Chabert Reblochon de Savoie

(3)

Bent u op zoek naar een romige, karakteristieke kaas uit de regio Savoie, Frankrijk? Dan vindt u in de Reblochon Chabert Fruitier alles wat u wenst. Deze Franse kaas wordt uitsluitend van rauwe, volle melk gemaakt. De Reblochon wordt minimaal 18 dagen gerijpt op vuren planken.

SKU 5055710924189
Scroll naar beneden voor meer informatie over ingrediënten en andere details.
icon

RUIM 350 SOORTEN KAAS - VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT

icon

Minimaal 7 weken houdbaar - Kaaspapier gratis meegeleverd

icon

KAASVERKOPERS SINDS 1970 - VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN

icon

GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE

icon

KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT

Omschrijving / Chabert Reblochon de Savoie

Reblochon de Savoie

De Reblochon Chabert staat bekend als een zachte, romige, ivoorkleurige Franse kaas met een saffraangele korst. Deze korst is bedekt met een fijn wit schuim. De Reblochon laat een zoete en subtiele smaak achter. Deze wordt versterkt door de lichte smaak van hazelnoten. Een typische en romige smaak met heerlijke aroma’s.

Ingrediënten:
Vet 45+, (LET OP GEMAAKT VAN RAUWE MELK) ongpasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, ei

Kwaliteit:
Dankzij de harde structuur van Reblochon Chabert, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Herkomst

De Reblochon de Savoie AOP Fruitier kent zijn oorsprong in de vallei van Thônes in de Haute-Savoie, Frankrijk en stamt uit de 13e eeuw. In die tijd was de alpenboer verplicht om een deel van zijn melk af te staan aan de eigenaar van de weide. Na inlevering van de verplichte hoeveelheid melk, werd het vee opnieuw gemolken (reblocher).

Van deze melk, die zeer rijk was aan room, werd de Reblochon geproduceerd. Deze kaas heeft het AOC-keurmerk gekregen. De melk waarvan de kaas wordt geproduceerd, is uitsluitend afkomstig van de bergkoeien van de rassen Abondance, Montbéliarde of Tarine.

Combinatie

Deze heerlijke Franse kaas past uitstekend bij een aperitiefje. Dankzij de romige, zoete smaak is het kaasje ook heerlijk in een hartige taart of gewoon zo op een sneetje brood. Zodra de barbecue weer naar buiten mag, kunt u dit kaasje ook gerust roosteren op de barbecue. Dit resulteert in een waar genot. Ook kunt u uiteraard een specialiteit van Savoie zoals tartiflette of pela bereiden met de Reblochon. Combineer dit met een lichte, fruitige rode wijn.

Extra informatie

Afmeting hele kaas 14 cm Ø x 3 cm H
Merk Reblochon
Smaaksterkte Mild
Land afkomst Frankrijk
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 28
Verzadigd Vet (gr) 20,5
Calcium (mg) 1300
Calorieën (kcal) 338
Kilojoules (KJ) 1403
Eiwit (gr) 21
Natrium (mg) 821
Melksoort Koe
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Vegetarisch stremsel (microbieel)
Suikervrij Nee
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Lactosevrij Nee
Gepasteuriseerd Ja/Nee Ongepasteuriseerd / Rauwmelks
Beperkte houdbaarheid Nee

Klantenreviews

Prijs
Cijfer
lekker, maar zeer sterke geur
Gereviewd door
Heerlijke kaas voor op brood, stokbrood en toast. Maar met de echt typische sterke geur van vele Franse kazen.
Prijs
Cijfer
Beter
Gereviewd door
Een zachte witschimmelkaas, die doet denken aan de betere Camenbert's en dergelijke. Alleen is 500 gram een beetje veel ineens.
Prijs
Cijfer
creamy, lightly spicy and fine
Gereviewd door
creamy

3 producten(en)

per pagina
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Chabert Reblochon de Savoie
Uw waardering:
Laden...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.