Saint nectaire

(2)

Maak kennis met de Saint Nectaire: een platte, halfzachte kaas uit de regio Auvergne, Frankrijk. Deze kaas draagt een AOC keurmerk en wordt dus geproduceerd van rauwe melk van een enkele kudde Salers koeien. Hierdoor onthult het kaasje in de mond aroma’s van noten, hooi, paddenstoelen en wilde bloemen.

SKU 5055710922802
Scroll naar beneden voor meer informatie over ingrediënten en andere details.
icon

RUIM 350 SOORTEN KAAS - VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT

icon

Minimaal 7 weken houdbaar - Kaaspapier gratis meegeleverd

icon

KAASVERKOPERS SINDS 1970 - VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN

icon

GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE

icon

KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT

Omschrijving / Saint nectaire

Saint nectaire

Maak kennis met de Saint Nectaire: een platte, halfzachte Franse kaas uit de regio Auvergne, Frankrijk. Deze kaas draagt een AOC keurmerk en wordt dus geproduceerd van rauwe melk van een enkele kudde Salers koeien. Hierdoor onthult het kaasje in de mond aroma’s van noten, hooi, paddenstoelen en wilde bloemen.

Ingrediënten Saint Nectaire:
Vet 45+, ongepasteuriseerde koemelk, zuursel, dierlijk stremsel, zout, rijpingsfermenten

Kwaliteit:
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Saint Nectaire, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Herkomst Saint nectaire

De Saint Nectaire is een halfzacht kaasje uit de regio Auvergne in Frankrijk. Deze kaas wordt uitsluitend gemaakt van de melk van Salers koeien, welke zich voeden met rijke, vulkanische weiden. De kaas heeft 6 tot 8 weken nodig om volledig te rijpen op rogge matten van riet. Dit proces vindt plaats in vulkaangrotten.

Tijdens deze rijping wordt de kaas gewassen en ontstaat de rijke minerale korst. Na de rijping is deze gewassen korst grijsachtig-paars van kleur, bezaaid met witte, rode en gele mallen.

Combinatie

Bent u een echte wijnliefhebber? De Saint Nectaire gaat hand in hand met een glas witte Bourgogne, Côtes d’Auvergne of Shiraz. Ook de culinaire avonturieren onder ons kunnen deze kaas uitstekend combineren in de keuken.

De Saint Nectaire kan bijvoorbeeld prima gecombineerd worden met fruit, rauwe groenten, brood, salami en olijven. Zo kunt u uw gasten een overheerlijk aperitiefje of borrelplankje aanbieden.

Extra informatie

Afmeting hele kaas 21 cm Ø x 4 cm H
Merk Saint nectaire
Smaaksterkte Mild
Land afkomst Frankrijk
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 29
Verzadigd Vet (gr) 21
Calcium (mg) 1100
Calorieën (kcal) 360
Kilojoules (KJ) 1507
Koolhydraten (gr) 1
Eiwit (gr) 21
Natrium (mg) 821
Melksoort Koe
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Vegetarisch stremsel (microbieel)
Suikervrij Nee
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Lactosevrij Nee
Gepasteuriseerd Ja/Nee Ongepasteuriseerd / Rauwmelks
Beperkte houdbaarheid Nee

Klantenreviews

Cijfer
Prijs
Uit de Auvergne
Gereviewd door
Deze kaas de eerste keer gegeten op vakantie in de Auvergne, maar in België blijkt deze moeilijk te vinden. Gelukkig kan ik via deze website blijven genieten van deze lekkere, smaakvolle kaas met pittig kantje. Best de verpakking openen en 20 minuutjes laten verluchten en op kamertemperatuur laten komen.
Cijfer
Prijs
Lecker
Gereviewd door
1a lecker Käse, mein Favorit, Zwiebeln, Kartoffeln, Saint Nectaire in die Pfanne, Käse schmelzen... Der Hammer

2 producten(en)

per pagina
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Saint nectaire
Uw waardering:
Laden...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.