Baby Edammer (rode Edammer) | +/- 900 gram

Vraag stellen over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 12,95

Korte omschrijving Baby Edammer (rode Edammer) | +/- 900 gram

Ontvang 10% korting bij een minimale afname van 10 stuks!


De rode kleur van deze Baby Edammer van +/- 900 gram is typisch voor dit bolvormige kaasje. Het is een lekkere romig Edammer.

Goudsekaasshop.nl: Baby Edammer (rode Edammer) | +/- 900 gram online kopen

Eigenschappen Baby Edammer (rode Edammer) | +/- 900 gram

De beroemde Edammer kaas komt oorspronkelijk van het platteland in de omgeving van Edam. Deze plaats groeide uit tot een belangrijke exporthaven van zuivelproducten. De kaas die van hieruit werd geëxporteerd kreeg hierdoor waarschijnlijk de naam Edammer. De kaas is er in verschillende groottes, waarvan de Baby Edammer (rode Edammer) van +/- 900 gram een bekend voorbeeld is. De rode kleur van deze Baby Edammer van +/- 900 gram is typisch voor dit bolvormige kaasje en wordt veroorzaakt doordat het wordt verpakt in rode paraffine. 

Ingrediënten:
Vet 40+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, vitamines A, B en D

Kwaliteit:
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

 

Extra informatie

Afmeting hele kaas +/- 10 cm Ø x 11 cm H
Merk Huismerk vers gesneden
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 23,4
Verzadigd Vet (gr) 15,5
Calcium (mg) 790
Calorieën (kcal) 313
Kilojoules (KJ) 1310
Koolhydraten (gr) 0
Eiwit (gr) 26,1
Natrium (mg) 900
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Ja
Lactosevrij Nee
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept Edammer kaas met rode korst (na het nagerecht)

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 kleine jong of jong belegen Edammer kaasje ca. 2 kilo.
  • ca. 3 dl rode port (ruby)


  • Bereidingswijze
    Snijd aan de bovenzijde van het kaasje een dikke plak af (ca, 1 ? cm) Snijd aan de onderzijde een dunne plak van de korst af waardoor de kaas na het vullen rechtop kan blijven staan. Steek met behulp van een aardappelboordje zoveel mogelijk bolletjes uit de kaas. Hol de kaas hierna verder uit. Leg de kaasbolletjes in een kom en schenk er zo veel port bij de ze royaal onder liggen. Dek de kom af met plastic en plaats hem op een koele plek (bijvoorbeeld in de groentelade van de koelkast). Laat de kom er tenminste 24 uur in staan. Schep de bolletjes vlak voor het opdienen in het uitgeholde kaasje Leg het kapje er schuin op. Verdeel de bolletjes aan tafel over de bordjes.

    Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

    U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: