Cashel Blue | 250 gram

Cashel Blue | 250 gram
De Ierse Cashel Blue kaas is een kaas vol karakter, maar zacht van smaak. Cashel Blue jonge kaas is tussen de 6 en 10 weken oud en is stevig met een romige laag.
Omschrijving / Cashel Blue | 250 gram
De Ierse Cashel Blue kaas is een kaas vol karakter, maar zacht van smaak. Cashel Blue jonge kaas is tussen de 6 en 10 weken oud en is stevig met een romige laag. Na een rijpingsproces van drie maanden is deze kaas rijk, vol en rond van smaak. Hoe langer de rijping, hoe romiger van smaak. Wanneer de Cashel Blue kaas langer dan drie maanden rijpt, krijgt de kaas een kruidige ondertoon wat zorgt voor een verfijnde smaak.
Ingrediënten:
Gepasteuriseerde koemelk, zout, microbieel stremsel, zuursel, blauwschimmelcultuur
Cashel Blue heeft zijn naam te danken aan de kleur van de kaas. De kaas is wit van kleur, met een soort marmeren afdruk van blauwtinten. De korst is een eetbare schimmel die zouter proeft dan de zachte binnenkant van de kaas.
De Cashel Blue kaas is sinds 1984 al erg populair bij de blauwe-kaasliefhebbers. Om het beste uit deze kaas te halen, zorg je er voor dat de kaas op kamertemperatuur komt. Hiermee komt de zachte romigheid het best tot zijn recht. Op een kaasplankje laat je deze kaas meerdere uren op temperatuur komen. Voor een volledige smaakbeleving geniet je van deze kaas met een glas Pinot Gris of zoete dessertwijn, of ga voor een snee roggebrood. Deze kaas gaat ook perfect samen met een hoppig biertje, zoals een Duvel of Kasteel.
Extra informatie
Merk | Cashel Blue |
---|---|
Smaaksterkte | Mild |
Land afkomst | Ierland |
Voedingswaarde | per 100 gram |
Vet (gr) | 29,3 |
Verzadigd Vet (gr) | 18,4 |
Calorieën (kcal) | 355 |
Kilojoules (KJ) | 1468 |
Koolhydraten (gr) | 1,5 |
Eiwit (gr) | 21,1 |
Natrium (mg) | 20 |
Melksoort | Koe
![]() |
Glutenvrij | Ja |
Soort stremsel | Lebstremsel |
Suikervrij | Nee |
Kan sporen bevatten van pinda. | Ja |
Eetbare kaaskorst | Nee |
Lactosevrij | Nee |
Gepasteuriseerd Ja/Nee | Gepasteuriseerd |
Beperkte houdbaarheid | Nee |