Graskaas 2017

Graskaas is een heerlijke zachte romige kaas. De kaas is gemaakt van het heerlijke verse romige grasmelk. De koeien eten het verse groene gras en hierdoor krijgt de kaas een vollere en romige smaak. Graskaas is te verkrijgen vanaf ongeveer eind mei tot en met halverwege november. In deze periode eten de koeien vers gras.

maikäse

Graskaas, meikaas en septemberkaas

De graskaas moet minimaal 4 weken oud zijn. Jonger dan 4 weken mag de graskaas officieel niet verkocht worden. De beste graskaas is eigenlijk te verkrijgen in de periode rond eind juni, eind september en begin oktober. In deze twee periodes heb je een goede grasgroei, waardoor de kaas extra smeuïg smaakt. Vandaar ook de benamingen meikaas en septemberkaas.

Koop hier uw Graskaas!

Graskaas

Graskaas 2017, jonge graskaas 

Vers gras

Wie wordt er niet vrolijk van? De koeien die in de lente de gekste sprongen maken als ze voor het eest weer naar buiten mogen. Maar wist je ook hoe lekker de kaas is van de melk die de koeien dan geven? Deze wordt graskaas genoemd, omdat de koeien dan voor het eerst na de winter weer vers gras eten, die veel voedingsstoffen bevat, en daar profiteren zowel de koe als de mens van.

Graskaas van de beste melk

In de winter staan de koeien op stal en eten alleen gras dat bewaard is door het te kuilen en te drogen. Het verse gras bevat veel goede voedingsstoffen, waardoor de koeien gaan huppelen en hun beste melk produceren. Dat maakt de graskaas extra romig en smeuïg. De lente is het beste moment voor de koeien, en dus ook voor jou!

Hollandse jonge kaas

Graskaas moet wel minimaal 28 dagen gerijpt zijn, wil het onder deze naam verkocht worden. Zo rond april gaan de koeien voor het eerst weer de wei in, dus de eerste echte graskaas is omstreeks mei te koop in de kaaswinkel. Hollandser kan bijna niet, je proeft de frisheid van het groene gras en de buitenlucht.

Lentekriebels

Heb je ook lentekriebels net als de koeien en wil je dus de echt verse ‘hollandse nieuwe’ kaas? Kom dan naar de Goudse kaasshop en wees er op tijd bij! Er is nog geen keurmerk voor graskaas, maar de smaak is heel herkenbaar en onmogelijk na te bootsen. De graskaas is te herkennen aan de groene sticker. Koop hem bij de Goudse Kaasshop, specialist in Hollandse kazen!

Snijden van graskaas

Een hele kaas weegt ongeveer 12 kilo. U snijdt deze het beste met een goed kaasmes, in rechte stukken of in punten. De Goudse Kaasshop geeft u desgewenst snijinstructies. Deze jonge kaas is heerlijk in plakjes op brood, geraspt bij de maaltijd of in blokjes bij de borrel. Op elk moment van de dag kunt u dus van kaas genieten. En als u nu een hele graskaas koopt, krijgt u 20% korting ten opzichte van de kiloprijs.