icon

RUIM 350 SOORTEN KAAS - VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT

icon

Minimaal 7 weken houdbaar - Kaaspapier gratis meegeleverd

icon

KAASVERKOPERS SINDS 1970 - VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN

icon

GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE

icon

KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT

Zoutloze kaas - Natriumarme Kaas

Zoutloze kaas - Natriumarme Kaas

Zoutloze kaas is een normale kaas. Echter is het dieetzout natrium (een belangrijk onderdeel van zout) vervangen door kaliumzout. Hierdoor verandert de smaak van de kaas een beetje, maar hierdoor kunnen mensen die een zoutbeperkt dieet moeten volgen toch heerlijke genieten van een stukje kaas.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Zoutloze Kaas Naturel
(60)
Zoutloze kaas is een normale kaas. Echter is het dieetzout natrium ... meer info
Vanaf € 7,45
Natriumarme kaas Komijnen - Zoutloze Kaas
(20)
De natriumarme kaas komijnen is geschikt voor een natriumarm dieet.... meer info
Vanaf € 7,45

2 producten

per pagina

Zoutloze kaas, ook wel bekend als natriumarme kaas, is een kaas waarbij het natriumgehalte in de kaas is vervangen door kaliumzout. Dit is een uitkomst voor mensen die om gezondheidsredenen een zoutbeperkt dieet moeten volgen, maar toch willen genieten van een stukje kaas.

Hoewel de smaak van zoutloze kaas enigszins kan verschillen van traditionele kaas, biedt het nog steeds een heerlijke en gezonde optie voor kaasliefhebbers. Door het vervangen van natrium door kaliumzout wordt de hoeveelheid zout in de kaas verminderd, wat kan bijdragen aan het beheersen van de bloeddruk en het risico op hart- en vaatziekten kan verminderen.

Zoutloze kaas is verkrijgbaar in verschillende variëteiten, waaronder jonge, belegen, en oude kaas. Het is een veelzijdige kaas die kan worden gebruikt in recepten, als snack of als onderdeel van een kaasplank. Zoutloze kaas heeft een mildere smaak dan traditionele kaas en is minder zout, maar behoudt nog steeds de heerlijke, romige smaak en textuur van kaas.

Al met al is zoutloze kaas een gezonde optie voor kaasliefhebbers die een zoutbeperkt dieet volgen. Door het vervangen van natrium door kaliumzout biedt zoutloze kaas nog steeds de heerlijke smaak en textuur van traditionele kaas, maar dan met minder zout.