Stompetoren Jong belegen | Noord-Hollandse kaas | Hele kaas 13 kilo

Stompetoren Jong belegen | Noord-Hollandse kaas | Hele kaas 13 kilo
De jong belegen Stompetoren is al meermaals in de prijzen gevallen bij de Nationale Kaaskeuringen. En met goede reden. Het is een heerlijk romige kwaliteitskaas. Smeuïg, mild en vol van smaak. De jong belegen Stompetoren heeft 8 weken gerijpt in een rijpingspakhuis waar een speciaal klimaat heerst.
Omschrijving / Stompetoren Jong belegen | Noord-Hollandse kaas | Hele kaas 13 kilo
De jong belegen Stompetoren is heerlijk zacht en vol van smaak. Smeuïg en mild van smaak en structuur, waardoor de kaas op de tong wegsmelt. Deze smaak en structuur heeft de kaas te danken aan het unieke rijpingsproces. De Stompetoren kaas wordt namelijk in een rijpingspakhuis genaamd de Stompetoren gerijpt totdat deze de optimale smaak heeft ontwikkeld. Dankzij het vochtige klimaat verliest de kaas relatief weinig vocht. Hierdoor blijft de jong belegen Stompetoren heerlijk zacht en smeuïg.
Ingrediënten:
Vet 48+, gepasteuriseerde koemelk, Vegetarisch stremsel (microbieel), zout, zuursel
Kwaliteit:
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Stompetoren Jong Belegen, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.
Herkomst
Qua smaak en consistentie wordt deze kaas in Nederland als beste aangeschreven. De jong belegen Stompetoren kaas heeft dan ook meerdere prijzen gewonnen bij de Nationale Kaaskeuringen. De kaas wordt gemaakt in Noord-Holland, door de CONO kaasmakerij. Dit een zeer duurzame kaasmakerij in Nederland. Kazen worden hier zo energiezuinig mogelijk geproduceerd. De kaas heeft zijn naam te danken aan het dorp Stompetoren. Hier grazen de koeien en wordt de kaas geproduceerd. Het rijpingsproces vindt plaats in het Stompetoren rijpingspakhuis, onder toeziend oog van de kaasmakers.
Combinatie
Qua smaak en consistentie wordt deze kaas in Nederland als beste aangeschreven. De jong belegen Stompetoren kaas heeft dan ook meerdere prijzen gewonnen bij de Nationale Kaaskeuringen. De kaas wordt gemaakt in Noord-Holland, door de CONO kaasmakerij. Dit een zeer duurzame kaasmakerij in Nederland. Kazen worden hier zo energiezuinig mogelijk geproduceerd. De kaas heeft zijn naam te danken aan het dorp Stompetoren. Hier grazen de koeien en wordt de kaas geproduceerd. Het rijpingsproces vindt plaats in het Stompetoren rijpingspakhuis, onder toeziend oog van de kaasmakers.
Extra informatie
Afmeting hele kaas | 37 cm Ø x 11 cm H |
---|---|
Merk | Stompetoren |
Smaaksterkte | Mild |
Land afkomst | Nederland
![]() |
Voedingswaarde | per 100 gram |
Vet (gr) | 32,5 |
Verzadigd Vet (gr) | 20 |
Calcium (mg) | 815 |
Calorieën (kcal) | 368 |
Kilojoules (KJ) | 1526 |
Eiwit (gr) | 24,4 |
Natrium (mg) | 708 |
Melksoort | Koe
![]() |
Glutenvrij | Ja |
Soort stremsel | Vegetarisch stremsel (microbieel)
![]() |
Suikervrij | Ja |
Kan sporen bevatten van pinda. | Ja |
Eetbare kaaskorst | Nee |
Lactosevrij | Nee |
Gepasteuriseerd Ja/Nee | Gepasteuriseerd |
Beperkte houdbaarheid | Nee |