Twentse Bunkerkaas | 1 kilo

Twentse Bunkerkaas | 1 kilo
U zou het niet verwachten, maar er ligt een nieuw stuk Hollandse glorie verborgen in een oude bunker in Twente. Het is een halfharde kaas van 16 kilo die na ongeveer 25 weken rijping het lekkerst is: een volle en romige smaak, met een pikante en nootachtige ondertoon.
Omschrijving / Twentse Bunkerkaas | 1 kilo
Twentse Bunkerkaas
U zou het niet verwachten, maar er ligt een nieuw stuk Hollandse glorie verborgen in een oude bunker in Twente. Het is de rijpingslocatie van de Twentse Bunkerkaas. De omstandigheden in de bunker, het rijpingsproces van zo’n 7 maanden en de bijzondere receptuur zorgen voor een licht pikante, volle en romige smaak. Het is een halfharde kaas van 14 kilo die na ongeveer 25 weken rijping het lekkerst is: een volle en romige smaak, met een pikante en nootachtige ondertoon.
Ingrediënten:
Vet 52+, gepasteuriseerde koemelk, vegetarisch (microbieel) stremsel, zout, zuursel
Kwaliteit:
Wij snijden uw Twentse Bunkerkaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.
Kaas uit de munitieopslag
In het Twentse plaatsje Daarle ligt een complex dat vroeger werd gebruikt voor munitieopslag. Het complex bestaat uit 25 grote en kleine munitiemagazijnen en bunkers. Onder dikke betonnen muren, die aan de buitenkant rijkelijk begroeid zijn met grote bomen en planten, liggen acht bunkers verborgen die de perfecte ruimte bleken te zijn om kaas te rijpen. De luchtvochtigheid is er constant en er is een goede isolatie, dus en de temperatuur blijft altijd rond de 15 graden.
Een familie met een kaasgeschiedenis
In 2011 stuitte kaasmaker Jan Peter Nijenhuis, tijdens zijn zoektocht naar een goede rijpingslocatie voor kaas, op deze prachtige bunker. Nijenhuis’ familie heeft een geschiedenis in de kaaswereld. Zijn grootvader had al omstreeks 1940 een kaaswinkel in Twente en zijn vader had een groothandel in kaas. Vandaar dat hij veel gevoel heeft ontwikkeld voor de Twentse kaastraditie.
Een vegetarische en duurzame kaas
Daarbij heeft Nijenhuis veel aandacht voor een duurzaam productieproces. De Twentse Bunkerkaas wordt op een energiezuinige wijze gerijpt, want door de constante temperatuur is er weinig stroom nodig. De kaas wordt zo natuurlijk mogelijk geproduceerd volgens ambachtelijke tradities. Hij bevat bijvoorbeeld ook geen kleurstoffen. Daarnaast - erg bijzonder - is deze kaas is vegetarisch.
Speciaal ontwikkelde receptuur
Naast het feit dat de Twentse Bunkerkaas ongeveer 7 maanden ongestuurd is gerijpt in een serene omgeving, zorgt ook de speciaal ontwikkelde receptuur voor de unieke smaak. Maar het hoofdingrediënt is natuurlijk de melk. De kaas is gemaakt van niet-afgeroomde Noord-Hollandse melk, en dat proeft u. De kaas gaat heerlijk samen met een glas port of een volle rode wijn.
Een opvallende verschijning
De Twentse Bunkerkaas is niet alleen heel erg lekker, ook zijn stoere en ambachtelijke looks maken indruk. Hij heeft geen etiket en banderol, zoals normaal gesproken bij kazen, maar het logo is ingedrukt in de bovenkant en de zijkant. Daarmee is het een echte blikvanger in uw keuken, maar dus ook een cadeau waarmee u iemand kunt verrassen!
Extra informatie
Afmeting hele kaas | +/- 40 cm Ø x 10 cm H |
---|---|
Smaaksterkte | Pikant |
Voedingswaarde | per 100 gram |
Vet (gr) | 32,5 |
Verzadigd Vet (gr) | 20 |
Calcium (mg) | 784 |
Calorieën (kcal) | 368 |
Kilojoules (KJ) | 1526 |
Koolhydraten (gr) | 0 |
Eiwit (gr) | 25,5 |
Natrium (mg) | 751 |
Melksoort | Koe
![]() |
Glutenvrij | Nee |
Soort stremsel | Vegetarisch stremsel (microbieel)
![]() |
Suikervrij | Ja |
Kan sporen bevatten van pinda. | Ja |
Eetbare kaaskorst | Nee |
Lactosevrij | Ja
![]() |
Gepasteuriseerd Ja/Nee | Gepasteuriseerd |
Beperkte houdbaarheid | Nee |