Boerenkaas Belegen - Stolwijker kaas | Extra Kwaliteit

Waardering:
94% of 100

Deze heerlijke boerenkaas is vol van smaak, romig en sterk aromatisch, maar nog steeds goed te snijden.
Dit is een echte rauwmelkse Stolwijker kaas vers van de boerderij.

Speciale prijs € 4,75 Bekijk verzendkosten Normale prijs € 5,20 Bekijk verzendkosten
Gewicht:
  • CHECK HOE WIJ VERPAKKEN EN VERSTUREN

Kunt u ook zo genieten van een lekker stuk kaas? Dan zult u groot fan zijn van deze boeren belegen kaas. Boerenkaas is een beschermde naam, die alleen gebruikt mag worden als de kaas op een traditionele wijze is bereid. Deze heerlijke kaas is vol van smaak, romig en sterk aromatisch, maar nog steeds goed te snijden. Ook is deze kaas lekker smeuïg. Voor iedereen geschikt dus, maar vooral de echte liefhebber zal hiervan kunnen genieten. Een lekkere, traditionele kaas. De Stolwijkse boerenkaas is 16-18 weken natuur gerijpt.

Ingrediënten:
Vet 48+, ongepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel, vitamines A, B en D

Kwaliteit
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Deze kaas is een orginele Hollandse boerenkaas:
Orginal Dutch Farmhouse Cheese

Voedingswaarden – allergenen
Afmeting hele kaas +/- 39,5 cm Ø x 12,5 cm H
Merk Gouda Premium
Smaaksterkte Pittig
Land afkomst Nederland
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 32,5
Verzadigd Vet (gr) 20
Calcium (mg) 821
Calorieën (kcal) 368
Kilojoules (KJ) 1526
Koolhydraten (gr) 0
Eiwit (gr) 25,5
Natrium (mg) 719
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Nee
Lactosevrij Nee
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept

Boerenkaasplateau

Bereidingstijd: 10-20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor het samenstellen van een mooi plateau met Nederlandse Boerenkaas, kan worden uitgegaan van de volgende richtlijnen: Ga uit van 4 a 5 soorten Boerenkaas en reken per soort op 30 gram per persoon. Let bij de samenstelling niet alleen op smaakcombinaties, maar ook op kleur. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld: Pikant gerijpte Boerenkaas; Oud gerijpte of overjarige Boerenkaas; Boeren Leidse kaas;
Boerenkaas met brandnetel;
Roodbacterie Boerenkaas ′Doruvael′. Deze kunt u desgewenst vervangen door een zacht of mild gerijpte Boerenkaas.
Bereidingswijze
Een homogene massa maken met de bloem, de verkruimelde oude kaas, de boter, de helft van de room, het amandelpoeder en een snuifje zout. De massa gedurende een nacht in de koelkast laten rusten. Daarna het deeg zo fijn mogelijk uitrollen en op een goed ingeboterde bakplaat leggen. Met een vork inprikken en gedurende 10 minuten bakken in een oven van 180 graden.

Bereidingswijze:
Al deze Boerenkazen zijn zogenaamde rauwmelkse kazen. Deze kazen hebben een gunstige invloed op de spijsvertering. Een plateau met Boerenkaas vormt dus ook uit dit oogpunt een perfecte afsluiting van een lekker etentje.

Serveertips:
Tip: serveer bij een Boerenkaasplateau een lekkere Vin Doux Naturel uit de Roussillon. Dit zijn versterkte, zoete wijnen. U kunt kiezen uit Maury, Banyuls, Banyuls Grand Cru, Rivesaltes en Muscat de Rivesaltes.


Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Boerenkaas Belegen - Stolwijker kaas | Extra Kwaliteit
Uw waardering

No Related Posts