Hooibloem kaas | Hele kaas 8 kilo

De binnenkant van de Hooibloem kaas is licht strokleurig met een stevige textuur. De buitenkant van de kaas, de schil, is een mengeling van donkergroen en bruin. Deze is tevens voorzien van kleine stukjes hooi. De kaas is romig, zacht en delicaat. Hierbij proeft u tonen van zoete, rauwe amandelen, romige tonen en een subtiele karamelsmaak. Bovendien doet de geur van bloemige aroma’s en honing denken aan een alpenweide.

SKU 5055710923953
Scroll naar beneden voor meer informatie over ingrediënten en andere details.
icon

RUIM 350 SOORTEN KAAS - VERS VAN HET MES & VACUÜM VERPAKT

icon

Minimaal 7 weken houdbaar - Kaaspapier gratis meegeleverd

icon

KAASVERKOPERS SINDS 1970 - VOOR PARTICULIERE & ZAKELIJKE KLANTEN

icon

GEKOELDE LEVERING MET AFLEVER- & VERSGARANTIE

icon

KAASGESCHENK? VERANDER AFLEVERADRES IN CHECK-OUT

Omschrijving / Hooibloem kaas | Hele kaas 8 kilo

Hooibloem kaas, ook wel Heublumen Käse genoemd, wordt geproduceerd door Käserei Stofel in het Zwitserse Unterwasser. Een bijzonder halfharde kaas, gemaakt van biologische melk, verpakt in een coating van hooibloemen. Een romige kaas met de subtiele smaak van honing, lichte karamel, noten en bloemige aroma’s.

Ingrediënten:
Vet 50+, gepasteuriseerde biologische koemelk, stremsel, zout, zuursel, bloemenmix, (korenbloem, goudsbloem, roos, zonnebloem) specerijen, kruiden

Kwaliteit:
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Herkomst

Hooibloem kaas vindt zijn herkomst bij Käserei Stofel, gelegen in de stad Unterwasser in het noordoostelijke deel van St. Gallen in Zwitserland. Hier maakt Thomas Stadelmann diverse kazen en zuivelproducten, waaronder de Hooibloem kaas. De kaas is vernoemd naar het Duitse woord voor hooibloem: Heublumen. Hierin is de kaas dan ook gecoat. Het is een uiting van de meer traditionele kaas in Zwitserse Alpenstijl. Voor de productie wordt gebruik gemaakt van biologische melk. De kazen worden na productie gedurende twee maanden gerijpt in een speciale rijpingsruimte. Hierna wordt er een dichte laag hooibalen op de buitenkant aangebracht. Vervolgens worden de kazen nog eens twee maanden gerijpt. Zo ontstaat deze heerlijke Hooibloem kaas.

Combinatie

Deze romige, zachte kaas is ideaal te gebruiken in de keuken vanwege zijn goede smeltkwaliteit. De kaas smelt prachtig. Hierdoor is de Hooibloem kaas prima geschikt als fonduekaas, maar het is tevens een mooie, smaakvolle toevoeging aan warme gerechten. Ook op een kaasplankje in combinatie met een glas rode wijn doet de Hooibloem kaas het goed.

Extra informatie

Afmeting hele kaas 30 cm Ø x 10 cm H
Smaaksterkte Mild
Land afkomst Zwitserland
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 34
Verzadigd Vet (gr) 27,5
Calcium (mg) 750
Calorieën (kcal) 410
Kilojoules (KJ) 1701
Koolhydraten (gr) 0,1
Eiwit (gr) 26
Natrium (mg) 120
Melksoort Koe
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Nee
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Ja
Lactosevrij Nee
Gepasteuriseerd Ja
Beperkte houdbaarheid Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Hooibloem kaas | Hele kaas 8 kilo
Uw waardering:
Laden...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.