Kaasmessen en Snijplanken
Een uitgebreid assortiment messen en planken dat naast de traditionele producten ook messen en planken omvat die voldoen aan HACCP-eisen.
Niet op voorraad
Waarom kiezen voor een kaasmes?
Kaasliefhebbers doen er goed aan een of meerdere kaasmessen in hun besteklade te leggen. Het kaasmes is speciaal bedoeld om zachte en harde kazen mee te snijden, perfect voor het samenstellen van een kaasplankje. Je herkent een dergelijk mes aan de vorm en vormgeving: het mes is vaak opengewerkt zodat de kaas niet aan het mes blijft plakken. Een kaasmes maakt het dus makkelijker uw kazen te snijden, zoals brie en camembert of harde kazen zoals Parmezaanse kaas. Speciaal voor zachte kazen bestaan er kaasmessen met een extra smal lemmet. Deze messen beschikken niet over een kartelrand en zijn extra smal zodat de zachte, vette kaas niet aan het mes blijft zitten.
Welk kaasmes is geschikt?
Welk mes u het beste kunt aanschaffen hangt af van de soort kaas die u doorgaans snijdt. Gebruikt u zowel harde als zachte kazen en wilt u slechts een kaasmes? Dan is een allround kaasmes een goede keuze. Eet u uitsluitend zachte kazen? Dan kiest u uiteraard een kaasmes dat hiervoor geschikt is. Daarnaast zijn er ook kaasmessen die ideaal zijn voor het aansnijden van harde kazen. Deze messen hebben een kartelrand, een stevig lemmet en snijden moeiteloos door harde, brokkelige kazen heen. Zo legt u een mooi stukje kaas op uw bord of op de kaasplank.
Voor elke kaassoort een kaasmes
Bij professioneel gebruik van kaas en kaasmessen is het gebruikelijk om verschillende messen te gebruiken voor een soort kaas, om contaminatie te voorkomen. De kans is klein dat u thuis onderscheid wilt maken tussen het aansnijden van rauwmelkse kazen, blauwschimmelkazen en andere zachte kaassoorten. In winkels is dit echter heel gewoon. Bent u op zoek naar kaasmessen voor professioneel gebruik? Bestel dan meerdere messen in verschillende kleuren. Zo houdt u de kaasmessen goed uit elkaar.