Rookkaas | Goudse

Vraag stellen over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

Prijs vanaf: € 5,65

Korte omschrijving Rookkaas | Goudse

De rookkaas verkrijgt zijn unieke rooksmaak doordat de kaas nadat deze is gesmolten en weer gestold wordt gerookt. Door toedoen van het rookproces heeft de kaas een knapperige geelbruine korst.

* Verplichte velden

Prijs vanaf: € 5,65

Goudsekaasshop.nl: Rookkaas | Goudse online kopen

Eigenschappen Rookkaas | Goudse

De rookkaas verkrijgt zijn unieke rooksmaak doordat de kaas nadat deze is gesmolten en weer gestold wordt gerookt. Door toedoen van het rookproces heeft de kaas een knapperige geelbruine korst. Onze gerookte Goudse kaas is heerlijk voor op brood of als exotische toevoeging aan bekende gerechten. Probeer bijvoorbeeld eens de spinaziestamppot met rookkaas en hazelnoten. Een ware traktatie! Wij verkopen de rookkaas in stukken vers van het mes, maar hebben ook worstjes van 200 en 500 gram in de aanbieding. 

Ingredienten:
Vet 50+, gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zout, zuursel

Kwaliteit:
Wij snijden uw kaas vers van het mes en verpakken uw bestelling in het vacuüm!
Dankzij de harde structuur van Hollandse kaas, is deze kaas zeer geschikt voor het verzenden per post.

Extra informatie

Afmeting hele kaas +/- 37,5 cm Ø x 9 cm H
Merk Huismerk vers gesneden
Voedingswaarde per 100 gram
Vet (gr) 24,5
Verzadigd Vet (gr) 14,5
Calcium (mg) 575
Calorieën (kcal) 311
Kilojoules (KJ) 1306
Koolhydraten (gr) 0
Eiwit (gr) 22
Natrium (mg) 1100
Melksoort Koe
Gepasteuriseerd Ja
Lactosevrij Nee
Glutenvrij Ja
Soort stremsel Lebstremsel
Suikervrij Ja
Kan sporen bevatten van pinda. Ja
Eetbare kaaskorst Nee
Recept
Spinaziestampot met rookkaas en hazelnoten

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
0,5 kg aardappelen, 900 gram spinazie, 250 gram rookkaas in blokjes, 100 gram gehakte hazelnoten, zout en peper, 2 teentjes knoflook, creme fraîche, olie

Hulpmiddelen
Kookpan en hapjespan

Voorbereiding
Kook de aardappelen gaar in een pan met ruim water en wat zout. Giet ze af en laat ze droogstomen.

Bereidingswijze
Verwarm een scheutje olie in een braadpan en bak de gesnipperde knoflook op laag vuur zacht en glazig.
Was de spinazie en hak deze grof. Voeg dit toe aan de gefruite knoflook in de pan en laat de spinazie op matig vuur langzaam slinken.

Stamp de aardappelen fijn met de creme fraîche.
Voeg dit toe aan de spinazie en roer de in blokjes gesneden rookkaas en gehakte hazelnoten rustig door de stampot heen.

Naar smaak zout en peper toevoegen.


Dit recept wordt u aangeboden door:     Smulweb

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: