Pestokaas - de smaak van Italië in je kaas

Pestokaas is een heel bijzonder kaasje met de uitbundige smaakexplosie van echte pesto. Pestokaas is de ideale combinatie van romige jonge Hollandse kaas en pure kruiden en smaken die je doen denken aan het zonnige Italië! Pestokaas is te koop als hele kaas maar ook in kleinere stukken. Zo kun je precies kiezen wat past bij jouw behoefte. Een hele kaas is niet zo groot als een gewone hele Hollandse kaas, een gehele pestokaas weegt ongeveer 4,5 kilo. Pestokaas is te bestellen bij de Goudse Kaasshop. Heb je zin om heerlijk weg te dromen bij het zonnige zuiden, en je even te voelen alsof je op het Italiaanse platteland zit? Probeer dan dit smakelijke kaasje.

Pestokaas Rood

Pesto, de smaakexplosie uit Italië

Pesto is een heerlijke smaakmaker uit Italië. Groene pestokaas wordt gemaakt van basilicum, dat vermalen wordt met olie, pijnboompitjes, zout en Parmezaanse kaas. Rode pestokaas wordt gemaakt van gedroogde tomaatjes, olie en Parmezaanse kaas. In beide pesto’s zijn ook wel variaties te vinden, en andere ingrediënten, zodat de smaak steeds iets anders is. Maar wat altijd hetzelfde blijft is de pure, intense smaak van zongerijpte kruiden en groente. Pesto wordt in Italië vooral gebruikt voor het op smaak brengen van pasta of voor lekkere bruschetta, stokbroodjes met een topping. Pesto is een uitstekende combinatie met romige zachte kaas, en bij pestokaas is die combinatie al voor je gemaakt.

Pestokaas Groen

Culinaire topper

Pestokaas is van zichzelf zo lekker, dat je er eigenlijk niet veel meer aan hoeft te doen om van deze kaas een heerlijk hapje te maken. Deze kaas doet het heel goed op een lekker knapperig vers Turks brood, met hoogstens een tomaatje of olijfje erbij om het af te maken. Maar pestokaas leent zich ook uitstekend om mee te koken. Gebruik pestokaas bijvoorbeeld eens in een ovenschotel, om een lekkere gesmolten kaaslaag te maken. Of gebruik geraspte pestokaas om over een pasta of een pizza te strooien. Pestokaas is ook lekker om kleine hapjes of tapas mee te maken. Maak eens kleine stokbroodjes met pestokaas, of gevulde tomaatjes met wat pestokaas en extra pesto er in. Of prikkertjes met blokjes kaas en ander lekkers, zoals olijven of zongedroogde tomaten. En ook in een salade doet pestokaas het uitstekend: kies dan voor verse, knapperige bladgroente en lekker frisse groentes zoals komkommer en paprika, en combineer dat met de Mediterraanse smaak van de romige pestokaas. Lekker!