Raclette kaas

De Goudse Kaas Shop verkoopt naast de veel unieke Nederlandse kazen ook een aantal kazen uit het buitenland. Kazen als raclette, gruyère, emmentaler en comté horen nu eenmaal in elk assortiment thuis. De Zwitserse gruyère kaas is uiteraard bekend vanwege de heerlijke kaasfondue waarvoor deze specifieke kaas vaak wordt gebruikt. Ook raclette is een echte Zwitserse kaas en zorgt voor een volledig nieuwe kaasbeleving. Bent u liefhebber van romige, uitgesproken kazen? Dan is raclette kaas echt wat voor u. Het nationale gerecht van de Zwitsers doet het ook zeker in Nederland heel goed. Raclette kaas wordt van oudsher gesmolten en afgeschraapt om bij uiteenlopende gerechten te worden gegeten. Raclette komt dan ook van het Franse ‘racler’ dat schrapen betekent. Eeuwen geleden werd kaas al door koeherder in de Alpen gesmolten boven een vuurtje of door middel van een warme steen en gesmolten. De gesmolten bovenste laag werd afgeschraapt en gegeten als lekkernij. Deze methode is nog steeds heel populair in Zwitserland en raclette kaas wordt dan ook vaak als een echte gezelschapskaas gezien.

Raclette Kaas | Extra Kwaliteit 

Het bereiden van raclette kaas

De bereidwijze van raclette kaas is heel eenvoudig en kan door iedereen worden gedaan. Bij de Goudse Kaas Shop koopt u deze kaas vers van het mes en in veel verschillende soorten. Met het daarvoor bestemde schraaptoestel of de speciale pannetjes zet u in een handomdraai een fantastische maaltijd op tafel. Ook de racletteset kunt u kopen bij Goudse Kaas Shop. Hier vindt u vele professionele apparaten en hoogwaardige verwarmingselementen voor de bereiding van een oer Zwitserse maaltijd. Raclette kaas wordt vaak geserveerd met aardappelen en verschillende bijgerechten. Hiervoor kunt u uw fantasie de vrije loop laten. Denk bijvoorbeeld aan gedroogd vlees, vruchten, noten of heerlijke seizoensgroenten. Met raclette kaas zet u net als bij kaasfondue of gourmetten een avondmaaltijd voor waarvan echt genoten kan worden. Neem dus vooral ook de tijd en geniet onder het genot van een wijntje met de hele familie of met vrienden van  dit heerlijke kaasgerecht.

Raclette kaas als broodbeleg

Raclette kaas wordt vaak als onderdeel van de avondmaaltijd gegeten, maar is ook zeker te gebruiken tijdens het ontbijt of bij de lunch. De volle en romige smaak van raclette kaas komt ook koud goed tot z’n recht. U kunt het ongesmolten als broodbeleg eten of juist warm als tosti. Deze kaassoort heeft uitstekende smelteigenschappen en is daardoor op veel manieren te bereiden. Raclette kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk, zuursel, zout en stremsel en kan dus ook door zwangere vrouwen worden gegeten. Daarnaast is deze kaas volledig gluten- en lactose vrij. Onze raclette kazen kunnen uit voorraad worden geleverd en u krijgt uw bestelling vaak de volgende dag al thuisgestuurd. Probeer deze kaas eens en haal de echte smaak van de Zwitserse Alpen in huis. Verras uw familie en vrienden met deze maaltijd en serveer de kaas aan tafel in een prachtig raclette apparaat!