Boerenkaas

Echte boerenkaas is typisch Nederlands. Welke Nederlander is niet opgegroeid met deze heerlijke kaas bij het ontbijt of op de boterham mee naar school of naar het werk?

Boerenkaas wordt altijd ambachtelijk gemaakt op de boerderij en is daardoor van hoge kwaliteit. Goede boerenkaas wordt vaak jarenlang door hetzelfde familiebedrijf geproduceerd. De technieken worden van vader op zoon doorgegeven en deze kaas wordt dan ook met veel toewijding en passie gemaakt.

In Nederland zijn er nog zo’n 300 boeren die de volledige productie van boerenkaas in eigen hand hebben. Dit betekent dat ook de melk van de eigen koeien wordt gebruikt bij het maken van de kaas. Deze melk is natuurlijk heel vers doordat de koeien dezelfde dag nog zijn gemolken.

Omdat de melk zeer vers is wordt boerenkaas ook wel omschreven als rauwmelkse kaas. Bij de Goudse Kaas Shop bent u aan het juiste adres voor boerenkaas in veel verschillende smaken. Probeert u eens iets wat anders op uw brood!
Boerenkaas

Elke boerenkaas is anders

Boerenkaas verschilt van plaats tot plaats. Dit ligt voornamelijk aan de voeding die de koeien krijgen. Niet alleen het voer voor koeien kan op de ene boerderij anders zijn dan op de andere, ook het gras kan verschillen vertonen. Daarnaast is er vaak een variatie in grondsoort en heeft elk boeren gezin zo zijn eigen methode en receptuur.

Traditioneel gezien werd dit aan de boerin toevertrouwd. Zij creëerde door haar unieke bereidingswijze en zelf ontworpen recept een kaas die nergens anders te krijgen was. Nog steeds zijn er veel verschillen in boerenkaas te bespeuren. De van nature krachtige smaak kan worden verrijkt door het toevoegen van kruiden of een andere rijping. Onze verassende boeren kazen zijn absoluut het proberen waard!

De Goudse Kaas Shop levert heerlijke boerenkazen die zo van de boerderij af komen. Wij snijden de kazen altijd vers en zorgen voor een goede vacuüm verpakking. Bij ons is uitsluitend boeren kaas te koop die deze naam heeft verdiend.

De merknaam boerenkaas is beschermd door de Europese Unie. Voor de verkoop van deze kaas gelden dan ook een aantal strenge regels. Boerenkaas is alleen boerenkaas wanneer deze door Nederlandse boeren bedrijven is geproduceerd. Daarnaast mag er alleen verse melk worden gebruikt en moet boerenkaas op traditionele manier worden bereid. Deze hoge eisen vindt u terug in de heerlijke volle smaak.

Boerenkaas Belegen - Stolwijker kaas | Extra Kwaliteit

Proef ook eens de Stolwijkse Oude kaas!

Boeren kazen zijn romig en hebben een uniek aroma. Of u nu kiest voor een belegen boerenkaas of een wat oudere kaas, de smaaksensatie zal u zeker verassen. U proeft meteen de kwaliteit van boerenkaas ten opzichte van fabriekskaas.

Probeer bijvoorbeeld eens de Stolwijkse Oude boerenkaas. Deze kaas is 10 tot 12 maanden natuurlijk gerijpt en daardoor wat harder. Door de heerlijke pikante smaak is deze boerenkaas uitstekend om bij de borrel te serveren. Of denk eens aan iets heel anders en bekijk de recepten op onze website. Met oude boerenkaas zijn veel meer gerechten te maken dan u denkt.

Laat u verassen door de unieke smaak van boerenkaas! 

Boerenkaas Brokkel - Stolwijkse Kaas | Extra Kwaliteit