Parmigiano - Grana Padano - Pecorino - Manchego - Fontina
Als u van Italiaans eten houdt, wie niet, dan zult u zien dat er bij een recept heel vaak Grana Padano of Parmigiano Reggiano aan te pas komt om daarmee aan een ovenschotel een verrukkelijk korstje te geven. De heerlijke Pecornico smaakt, geschaafd, op spaghetti als de zon op een prille zomerdag.
Het heeft veel weg van Parmezaanse kaas. Ga daarvan genieten. Dat begint bij de GoudseKaasShop.nl!
Grana Padano
Grana Padano wordt in een groot gebied van noord Italie gemaakt. Dit loopt van de Po-vlakte tot in de Dolimieten. Grana Padano is een droge kaas en hierdoor niet zo vet. Grana Padano is ongeveer 14 maanden natuur gerijpt.
Parmezaanse kaas, Parmigiano Reggiano 24 maanden
Naast Grana Padano hebben we ook Parmigiano Reggiano in het assortiment. Deze staat bekend als de beste Parmezaanse kaas die verkrijgbaar is. Het is een ambachtelijk, Italiaans product. Deze kaas wordt exclusief geproduceerd in de provincies Parma, Reggio Emilia, Modena en delen van Mantua and Bologna, op de vlaktes, heuvels en bergen in het gebied tussen de Po en de Reno. Het is een harde, korrelige kaas gemaakt van rauwe koemelk, met een lang rijpingsproces.
Pecorino
Van Pecorino kaas zijn er heel wat soorten in omloop. Wij verkopen de Pecorino Romano. Deze kaas is staat bekend om harde structuur en zoutachtige smaak. Dit komt omdat tijdens de bereiding de Pecorino kazen gewassen worden in zeewater.
Je zou zeggen dat de Pecorino Romano uit Rome komt maar dat is niet waar. Van oorsprong komt de kaas uit Sardinie. Vanwege de populariteit van de kaas zijn de Romeinen deze gaan importeren naar Rome. Vandaar de naam Pecorino Romano.