Niet alleen koeien zijn smaakmakers

Schapen en geiten leveren steeds meer een belangrijke bijdrage aan de productie van bijzondere kazen. Het voordeel van deze kaassoorten is dat iemand die allergisch is voor koemelk deze kaas wel mag eten. Feta, oorspronkelijk uit Griekenland, is van schapenof geitenmelk gemaakt, soms is het een menging van beide melksoorten. Dan mag er niet meer dan 30% geitenmelk gebruikt zijn. Om te concurreren met de echte Feta wordt die ook wel van koemelk gemaakt. Die kaas is goedkoper, maar is onecht. Kijk daarom vooral naar de productomschrijving als u gaat kiezen. Feta is een heerlijke kaas in salades, en over een pasta. Dat mag ook met onze Hollandse kaas, daar is niets op tegen en is juist een originele variant die véél smaak oplevert. Reststukjes oude kaas nooit wegdoen maar in een kleine keukenmachine stoppen en hup, heerlijk ruikende kaassnippers. Meng die kaassstukjes eens met een snufje kerriepoeder en een handje nootjes. Helaas, niet te koop in onze GoudseKaasShop.nl. maar wie weet.